21 Temmuz 2008'li Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 21 Temmuz 2008 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAKANLAR KURULU

-Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanıyor. Toplantıda iç ve dış gelişmeler ile gündemdeki konular ele alınıyor. (Saat: 12.00)

-AKP MYK TOPLANIYOR

-AKP Merkez Yürütme Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. (Saat: 18.00)

-YÖK 21 ÜNİVERSİTE'NİN YENİ REKTÖRLERİNİ BELİRLİYOR

-YÖK Genel Kurulu YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanıyor. YÖK Genel Kurulu'nda görev sürelerinin bitmesi nedeniyle 21 üniversitede yapılan seçimlerin ardından en fazla oy alan 6 aday arasında 3 isim belirleniyor.

-YÖK, iki gün süresince Genel Kurul'da mülakat yaptığı adaylar arasından 3 ismi seçerek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunacak. Cumhurbaşkanı da 3 aday arasından birini rektör olarak atayacak. (Saat: 10.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULÜ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İspanya Büyükelçisi Joan Clos Matheu'yu kabul ediyor. (Saat: 14.30)

-MERKEZİ YÖNETİM BORÇ STOKU AÇIKLANIYOR

-Hazine, Haziran sonu itibariyle merkezi yönetimin iç ve dış borç stokunu açıklayacak. (Saat: 17.30)

-BAKAN EROĞLU VE MUSTAFA KOÇ'UN ORTAK BASIN TOPLANTISI

-Koç Topluluğu'nun 2006 yılında başlattığı "Ülkem İçin" Projesi kapsamında Koç Topluluğu'na bağlı şirketler, çalışanlar, bayiler ve tedarikçilerin gönüllü katkısıyla gerçekleştirilen fidan dikimi dolayısıyla Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Bakanlıkta ortak bir basın toplantısı yapıyor. Proje kapsamında bu yıl 7 bölgede, toplam 700 bin fidan dikilecek. (Saat: 9.20)

-HALK BANKASI VE SGK ARASINDA DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ PROTOKOLU

-Prim alacaklarının yeniden yapılandırılması kapsamında borçlu bulunan işveren ve sigortalıların maksimum oranda yararlanmalarını sağlamak üzere SGK Başkanı Fatih Acar ile Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın düşük faizli kredi teminine ilişkin 21 Temmuz'da protokol imzalayacak. (Saat: 10.00)

-ÇANKAYA BELEDİYESİ'NDEN LOZAN HAFTASI

-Çankaya Belediyesi, 24 Temmuz'da imzalanan Lozan Anlaşması ile ilgili olarak bir hafta sürecek etkinlikler düzenliyor. Etkinlikler Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın katılacağı İsmet İnönü'nün uzun yıllar kaldığı Pembe Köşk önündeki basın açıklaması ile kamuoyuna duyuruluyor. (Saat: 10.30)

-BDDK BAŞKANI BİLGİN BANKALARI UYARDI: "FİRMALARA ŞEFKATLİ DAVRANIN, KAR HIRSINA KAPILMAYIN, FRENE BASMAYANI YAVAŞLATMASINI BİLİRİZ"

-Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin, küresel dalga ortamında bankaların kar hırsına kapılmaması gerektiğini belirterek, ?BDDK ile karşı karşıya gelmek ile daha fazla kar, daha fazla piyasa payı elde etme hırsı arasındaki hassas dengeyi bankalarımızın gayet iyi bildiklerine inanıyorum? uyarısında bulundu.

-Küresel dalganın etkisi ile sektörde vahşi rekabet doğabileceğini ifade eden Bilgin, ?Bankalar gerektiğinde frene basmamakta ısrar ediyorsa gerekirse biz alacağımız tedbirlerle o bankaları yavaşlatırız. Gerekirse bankaları büyütmeyiz? diye konuştu.

-POS CİHAZLARINDA GÖREVİMİZ TEHLİKE MODELİ: İZİNSİZ ERİŞİMDE CİHAZ DURUP, VERİLERİ SİLECEK

-Televizyon tarihinin ünlü dizilerinden ?Görevimiz Tehlike?de kullanılan, güvenlik için diskteki bilgilerin imha edilmesine benzer bir yöntem kredi ve banka kartlarında dolandırıcılığı önlemek için uygulamaya geçiriliyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, kartların kullanıldığı POS cihazlarında usulsüz kullanıma karşı cihazın kendini devre dışı bırakarak verileri imha etmesini sağlayacak sistemi zorunlu hale getiriyor.

-BDDK'DAN KREDİ KARTLARI İÇİN TÜKETİCİYE BİR İYİ, BİR KÖTÜ HABER

-Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin, kredi kartları ile ilgili olarak tüketiciye bir iyi bir de kötü haber verdi. Bankalar kredi kartı kullandırırken bir maliyete katlandığı için çok yüksek olmasa da yıllık ücret alınması gerektiğini söyleyen Bilgin, son dönemde çok artan kredi kartı şikayetleri için bankalara kesilen cezaları internet sayfasından açıklayarak caydırıcı önlem alacaklarını bildirdi.

-DP ANKET YAPTIRIYOR

-Demokrat Parti kamuoyu araştırmalarından aldığı olumsuz sonuçlar üzerine kendisi tüm illerde geniş bir anket çalışması başlattı. DP Genel Merkezi'nden il teşkilatlarına gönderilen yazıda kapsamlı ve bilimsel bir içerikle, vatandaşların siyasal eğilimlerini belirlenmek istenildiği belirtildi. ?Çok gizli? yazıda 11 kamuoyu şirketinin hangi partilere yakın oldukları ve kimlerle çalıştıklarına yer verilerek teşkilatlara ?Bizim araştırmamızı bekleyin talimatı? verildi.

-TÜLAY GÜNGEN YAPI KREDİ KÜLTÜR SANAT GENEL MÜDÜRÜ OLDU

-Yapı Kredi'de Kurumsal Kimlik ve İletişim Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Tülay Güngen Temmuz 2008 tarihi itibariyle Yapı Kredi Kültür Sanat Genel Müdürlüğü'ne getirildi.

-YUNAN TENOR FRANGOULİS ANKARA SAHNESİNDE

-Neo-klasik müziğin sevilen yorumu, dünyaca ünlü genç tenor Mario Frangoulis, konuk sanatçı Türkiye'nin başarılı sopranolarından Meyra ile Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde 29 Ağustos'ta Ankara-Bilkent Odeon'da müzikseverlerin karşısına çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber