Yasadışı dinleme yapan kamu görevlileri var iddiası

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 26 Temmuz 2008 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sema Ecer / CNN TÜRK

Ankara'da yasadışı dinleme yapan bir çeteyle ilgili soruşturma yürütülüyor. Telekomünikasyon Kurumu İletişim Başkanı Fethi Şimşek, bu çetenin içinde istihbarat birimlerinde görev yapan kamu görevlilerinin de bulunduğunu açıkladı.

Teknik takip, dinleme ve telekulak iddiaları, Türkiye'nin gündemine CHP'li Önder Sav'ın dinlenildiği iddialarıyla oturdu.

En çok da istihbarat birimleri içinde yasadışı teknik takip ya da dinleme yapılıp yapılmadığı sorusuna yanıt arandı. Ama o dönem net yanı alınamadı.

Yetkililer "Sisteme giren iz bırakır, soruşturma yapılırsa ortaya çıkar" demişlerdi.

Telekomünikasyon Kurumu İletişim Başkanı Fethi Şimşek, Meclis Telekulak Alt Komisyonu'na aynı şeyi söyledi, ama hemen ardından Şimşek'in komisyona verdiği bilgi çarpıcıydı.

Şimşek, çete lideri konumundaki itirafçıların, kendilerini güvenlik birimlerinde görevli gibi tanıtarak, işadamlarıyla temasa geçtikleri ve sonrasında haraç aldıklarına ilişkin haberlere dikkat çekti.

Ankara 'da bu konuda soruşturma yürütüldüğünü söyleyen Şimşek, ardından da bu çete içinde dinleme işini gerçekleştirenlerin kamu görevlisi olduğunu açıkladı ve milletvekillerinin ısrarlı sorularıyla karşılaştı.

Fethi Şimşek: "Zaten dinleyen kişiler dinleme görevini yapan kişiler..."

Ahmet Ersin: "Emniyet içinde mi?"

Fethi Şimşek: "İsim zikretmiyorum. Emniyet değil, hepsi var yani."

Ahmet Ersin: "Emniyet MİT..."

Fethi Şimşek: "Jandarma, MİT yok da..."

Cemal Yılmazdemir: "Yani kamu görevlisi mi bunlar?"

Fethi Şimşek: "Kamu görevlisi efendim..."

Fethi Şimşek, yasadışı telefon dinleme yöntemlerine de değindi. Şimşek, "Telefonlar kapalıyken de dinlenebilir. Bunun için içine bir program yerleştiriyorlar. Bu nedenle telefonunuzu rastgele servise vermeyin, dikkatli olun" dedi.

Şimşek gibi Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek de, Meclis Telekulak Alt Komisyonu'nun sorularını yanıtladı.

Akyürek, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün kendisini takip eden bir araçtan dinlenildiği iddialarına "Bizim bir araçla takip ederek telefonu dinleme imkanımız yoktur" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber