Öğrenciler polisten memnun değil

Haber Giriş : 02 Kasım 2004 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin, Atatürk Üniversitesi öğrencileri arasında yaptığı 'polise bakış' anketinden ilginç sonuçlar ortaya çıktı. 100 öğrencinin katıldığı ankete göre, öğrenciler, polisin halkla olan ilişkisinden memnun değil.

Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim gören öğrenciler tarafından hazırlanan ve 6 ayda bir çıkarılan "Derin Mavi" isimli dergi, Atatürk Üniversitesi'nde 'Polise Bakış' anketi düzenledi. Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin 31 Nisan 2004'te başladığı ve 13 Mayıs 2004'de sona eren anket araştırmasına 50'si kız, 50'si erkek, toplam 100 üniversite öğrencisi katıldı. Ankete katılan erkeklerin yüzde 58'i ve kızların yüzde 34'ü polisin halkla ilişkisinden memnun olmadığını, erkeklerin yüzde 34'ü ile kızların yüzde 60'ı ise kısmen memnun olduğunu belirtti. Polisin halkla ilişkisinden memnun olanların oranı ise erkeklerde yüzde 8, kızlarda ise yüzde 6 olarak tespit edildi. Ankette çıkan sonuçlar üzerine "Derin Mavi" dergisinde şöyle denildi:

"Ankete katılan öğrencilerin büyük kısmı polis-halk ilişkisinden memnun değiller. Bu hususta polis ile halk, karşılıklı anlayış ile birbirleriyle iyi ilişkiler kurmalı. Polis teşkilatı, halka, sempozyum, panel, konferans gibi etkinliklerle bilgi vermeli, halktan destek almalıdır. Halktan destek alan polis de sağlıklı bir ortam içerisinde toplumsal yapının bozulmasına imkan vermeyerek, halkla ilişkisini geliştirecektir."

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber