KEY'de bakkal hesabı yapan Ali Tezel özür dilemeyecek mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Temmuz 2008 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayın Ali Tezel, NTV'nin internet sitesinden itiraz dilekçeleri yayımlayacağına, her gün KEY konusunda yaptığı saçma sapan haberlerin bir hesabını bizlere vermelidir. O itiraz dilekçeleri her yerde var. Sendikaların sitesinde var. Memurlar.net'te var. Ama bir uzman olduğu iddiasıyla yapılan haberlerin hesabının verildiğine dair bir haber yok.

Sayın Tezel, 13 Mayıs tarihinde yaptığı açıklamada tek kelime ile bakkal hesabı yapmıştı. "Ne demişti?" diyenler için bir hatırlamada bulunmak istiyorum.

İşte NTV'deki açıklaması

"1.8 milyar YTL'yi 7.5 milyon kişiye böldüğümüzde bir kişiye düşen rakamın 240 YTL kadar olduğunu görebiliriz. Tabii bu 240 YTL herkes için geçerli olmayacaktır. Sistemin başladığı 1987 yılından, bittiği 1995 yılına kadar kalanlar var, üç-beş ay yatırıp çıkanlar var. Bu anlamda da 1987 yılından bittiği 95 tarihine kadar yaklaşık 9 yıl boyunca sistemde kalan birisi en fazla 600 YTL civarında bir para alır. 1.300, 1.500 YTL gibi bir gelir nasıl elde edilecek? Bunlar afaki rakamlardır?.

Mayıs ayında bu şekilde konuşan ve bugün itibariyle söylediklerinin bir bakkal hesabı olduğu net olarak anlaşıldığına göre, Ali Tezel biz okurlarına bir özür borçlu değil midir? Sayın Tezel, KEY hesaplarının gündeme geldiği günden bu yana hep olumsuz yazılarla okurlarının karşısına çıktı. Kimi zaman Resmi Gazetede yayımlanamaz dedi kimi zaman da paranın kaynağına ilişkin görüşler belirtti. Ama en ilgi çekici olan yukarıdaki idi.

Şimdi, bakkal hesabı ile manşetlerden binlece kişiyi geren Ali Tezel yeniden karşımızda. Bu kez itirazın nasıl yapılacağı hakkında bilgi veriyor.

Ali Tezel öncelikle yukarıdaki açıklamalarının bir hesabını vermeli değil mi?

"Haber Gönder" yoluyla yazan: Kamil

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber