İlköğretim kayıtları yarın (30.07.2008) sona ermez

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Temmuz 2008 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlköğretim kurumlarına kayıtlarla ilgili olarak bakanlıkça yayımlanan 23.05.2008 tarih ve 5900 sayılı yazıya göre kayıtlar 01 Haziran 2008 Pazar günü başlayacak ve 30 Temmuz 2008 Çarşamba günü sona erecektir.

Bu tarih "İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin?

?Kayıt Zamanı

Madde 14 ? İlköğretim okullarında kayıt işlemleri, il millî eğitim müdürlüklerince düzenlenen ve valilikçe onaylanan yıllık çalışma takviminde belirtilen süre içinde yapılır.?

Hükmüne göre belirlenmektedir. Fakat yine aynı yönetmeliğin 17.maddesinde yer alan

?Madde 17

d) Zorunlu öğrenim çağında olup herhangi bir sebeple okula kaydı yapılmamış çocukların, yıllık çalışma takviminde belirlenen süreye bakılmaksızın okula kaydı yapılır.?

hükmüne göre zorunlu öğrenim çağında olup kayıt olmayan çocukların kaydedilmesi zorunlu olduğundan kayıtların yarın sona ermesi mümkün değildir.

Kaldı ki bakanlık tarafından yayımlanan 23.05.2008 tarih ve 5900 sayılı yazıdan sonra ele aldığımız ?MEB, neden okul yöneticileriyle vatandaşı karşı karşıya getiriyor?? başlıkla değerlendirmede dile getirdiğimiz sorunlar devam etmektedir.

Anasınıfında okuyan öğrencilerin adresleri tutmuyorsa aynı okula devamı sağlanacak mıdır?

Kardeşinin bulunduğu okula adresleri tutmuyorsa kayıt yapılabilecek midir?

Gibi hususlarda henüz bir açıklama yapılmamıştır.

Bakanlık e-kayıt,e-okul sistemi, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden yararlanmak gibi uygulamalarla öğrencinin evine yakın okula kayı yaptırması ve mevcutların eşit dağıtılması amaçlanmışsa da bu kayıt sistemlerinde zaman içerisinde yaptığı;

* Anasınıfı öğrencisinin o okula devam etmesi
* Kontenjan sınırlarının belirlenmemesi
* Kardeşlerin birleştirilmesi
* Anne babanın işyeri yakınlığı

Gibi esneklikler neticesinde bazı okullara yaşanan yığılmalar ile bağışların önüne geçilememiştir. Bu konularda da kesin kurallar getirilmemiş eksenlik tamamen keyfi boyutlara taşınmıştır.

Her seferinde Kontenjan açığı olduğu taktirde ibaresi getirilmiş fakat kontenjanın kaç olacağı konusunda net bir ifade ortaya koyulmamıştır. Bu nedenle aynı mahallede bulunan A okulunun mevcutları 50-60 iken B okulunun mevcutları 30'larda olabilmektedir.

Uzun lafın kısası Kayıtların yarın(30.07.2008) sona ermesi mümkün değildir.

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber