Kimlik fotokopisi le haberi olmadan öğretmen adına kredi kartı çıkarıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Temmuz 2008 22:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Haber Gönder" servisine yazan bir öğretmen arkadaşımız, 31 Temmuz tarihinde cep telefonuna gelen mesaja göre, kredi kartı şifresinin başarılı bir şekilde değiştirilmiştir.

Mesajın, Garanti Bankasından gelmesi üzerine öğretmen arkadaşımız, garanti bankasından kredi kartı olmadığı ve başvurusu da olmadığı için, hemen kredi kartını telefonla müşteri hizmetlerini arayıp iptal ettirir.

Garanti Bankası ... şubesine giden öğretmene, banka yetkilileri "kredi kartına başvurduğunu" söyler. Kredi kartı başvurusu 17/07/2008 de yapılmış. Ancak öğretmen arkadaşımız o tarihte ... da değil. Bunu ispat edebileceğini söyler.

Sonunda başvuru dosyası bulunur. Dosyaya göre, vatandaşın biri öğretmen arkadşımızın kimlik fotokopisini ele geçirip kendi fotoğrafını yapıştırır, tekrar fotokopi çektirerek bankaya kredi kartı için başvurur.

Bankaya hemen polis çağırılır ve durum tutanakla tespit ettirilir. İfadenin ardından sahtekar şahıs yakalanır.

Öğretmen ile sahtekar kişi arasında 30 yaş vardır. Banka yetkilileri hiç buna dikkat etmez. En önemli hataları ise kimlik fotokopisiyle herkese kredi kartı vermeleri...

Öğretmen arkadaşımız hem banka hakkında hem de suçlu hakkında gerekli adli mekanizmalara başvuru işlemini hala sürdürmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber