Erdoğan'ın ?YAŞ tutumu' değişti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Ağustos 2008 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AYDIN HASAN Ankara

Daha önceki yıllarda YAŞ toplantılarının bütününe katılan Erdoğan, bu yıl sadece ilk gün sabah bölümüne başkanlık etti

Başbakan Erdoğan, YAŞ'ın ilk gününde sabah bölümüne başkanlık ettikten sonra toplantılardan ayrıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2003'ten bu yana sürdürdüğü Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantılarının bütününe katılma yönündeki tutumunu bu yıl değiştirdi.

YAŞ'ın ikinci günkü toplantısı, dün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı karargahındaki Çakmak Salonu'nda yapıldı. Erdoğan, önceki gün öğlen yemeğinden sonra ayrıldığı YAŞ toplantısının dünkü bölümüne de katılmadı.

Sebep Ergenekon mu?

Geçmiş yıllarda başbakanların çoğu, YAŞ toplantılarının sadece ilk günkü sabah bölümüne katılırken, Erdoğan başbakan olduktan sonra Ağustos 2003'teki YAŞ toplantısının bütününe katılmıştı. Devam eden yıllarda da bu tutumunu sürdüren Erdoğan, geçen yıl yapılan toplantının ilk 2 gününe katılarak başkanlık yapmıştı.

Ancak bu yıl, Erdoğan cuma günü başlayan toplantının sadece sabahki bölümüne katıldı. Erdoğan'ın, Ergenekon davasına ilişkin gelişmeler çerçevesinde Genelkurmay Başkanlığı'nın ?TSK'yı yıpratma kampanyaları olduğu? yönünde sert açıklamalar yaptığı bir dönemde ?YAŞ toplantılarının bütününe katılma? tutumunu değiştirmesi dikkati çekti.

YAŞ'ın dünkü toplantısında, terfi sırasında bulunan albay, general ve amirallerin bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleriyle ilgili çalışmalara devam edildi. İrticai faaliyet, disiplinsizlik ve ahlaki durum gibi nedenlerle ihraç edilecek TSK personelinin dosyaları da toplantıda ele alındı.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, dünkü toplantı arasında YAŞ üyelerine öğle yemeği verdi.

Yine eşsiz öğle yemeği

Askerlerin türban hassasiyeti, bu yıl da YAŞ üyeleri için Köşk'te verilecek yemeğe yansıdı. Geçmiş yıllarda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, eşi Semra Sezer ile birlikte YAŞ'ın üçüncü gününde üyelere Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde akşam yemeği veriyordu. Ancak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geçen yıl kasımdaki YAŞ toplantısında üyelere Köşk'te öğle yemeği vermişti. Gül, YAŞ'ın üçüncü günkü toplantısının yapılacağı bugün de YAŞ üyelerine Köşk'te yine eşsiz öğle yemeği verecek. Yemeğe, Erdoğan?ın da katılması beklenirken, YAŞ'ta alınan kararlar, Gül'ün onaylamasının ardından yarın açıklanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber