Türkiye'de günlük 5 YTL'ye tatil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2008 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TUI, Ekim-Kasım döneminde Türkiye'de günlüğü 2 sterline (5 YTL) tatil paketi sunuyor. İngiliz basını tarafından ?Bir bardak biradan bile ucuz? olarak nitelendirilen pakete kahvaltı da dahil

YABANCI turistler için ucuz tatil cenneti olan Türkiye'de sonbahar dönemi için fiyatlar dibe vurdu. İngiltere'nin önde gelen tur şirketlerinden TUI, Ekim-Kasım dönemi için Türkiye'ye haftalık 14 sterline (yaklaşık 31 YTL) turlar düzenlemeye başladı. TUI'nin duyurduğu sınırlı tur paketlerinde bir hafta Marmaris İçmeler'de günlüğü 2 sterline (5 YTL'den daha az) tatiller yer alıyor.

Bu tatillerde yüzme havuzu olan, sahile yakın iki ya da üç yıldızlı otellerde kalınıyor. Sabah kahvaltısı da fiyata dahil. Otelde kalmak istemeyen tatilciler tek odalı daireleri de tercih edebiliyor. Pakete dahil olmayan tek şey uçak bileti. Ancak tur şirketi ucuz bilet temin etmekte de yardımcı oluyor.

Gazetelere manşet oldu

TUI'nin açıkladığı ve İngiliz basını tarafından ?Bir bardak biradan bile ucuz? olarak nitelendirilen tur paketleri arasında Yunanistan tatilleri de yer alıyor. Daily Express gazetesi, manşetten duyurduğu haberinde bu fiyatların diğer tur operatörlerini de harekete geçireceğini ve fiyatların daha da düşebileceğini belirtti. TUI'nin sözcüsü ?Her alanda olduğu gibi biz de düşük bütçeli müşteriler için alternatifler yaratıyoruz. Müşterilerimize mümkün olan en iyi şartları sunmaya çalışıyoruz? dedi. Piyasa uzmanları bu fiyatların ardından TUI'nin büyük rakiplerinin de müşteri kaybetmeye başlayacağı ve karşı hamlelerde bulunacağı yorumunu yaptı.

İngiliz Seyahat Acentaları Birliği ise, ?Bu fiyatlar yoğun dönemler dışında tatil yapmak isteyenler için oldukça iyi. Türkiye bu yıl oldukça popüler bir tatil rotası oldu. Euro bölgesinin dışında olması İngiliz turistlere cazip geliyor. Geçen yıldan beri rezervasyonlar yüzde 20 artış gösterdi? açıklaması yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber