'Polis tartıştığı genci karnından vurarak öldürdü' iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2008 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bahçelievler'de sivil polis memuru, kendisi ile tartışan genci beylik tabancası ile karnından vurduğu iddia edildi. Ağır yaralanan genç kaldırldığı hastanede hayatını kaybetti.

Alının bilgiye göre olay, 5 Ağustos 2008 Salı günü Hürriyet Mahallesi Mahmutbey Caddesi 19. Sokak içinde meydana geldi. İddiaya göre, Cem İnci (23) bir arkadaşı ile birlikte saat 18:00 sıralarında 19. Sokak'ta yürürken önüne çıkan bir meyve kutusuna tekme attı. Yarısı dolu olan kutudaki su İnci'nin üzerine sıçradı. Üstü kirlenen İnci, sinirlenip "Hay aksi. Bütün pislikler de beni bulur. Şimdi başlayacağım kutusuna" şeklinde söylendi. Bu sırada yoldan sivil polis memuru Mustafa Atasoy geçiyordu. Birden İnci'nin üzerine yürüyüp "Ne diyorsun lan! Bana mı küfrediyorsun. Kimsin lan sen!" dedi. İnci de "Ne alakası var abi. Ben kendi kendime konuşuyorum. Seninle bir ilgisi yok" diye cevap verdi. Tartışma uzayınca polis, tabancasını çıkartıp Cem'e doğrultarak 'Öldürürüm lan seni. Elimden kimse alamaz." şeklinde bağırdı. İnci, "Dur abi. Ne yapıyorsun. Kendine gel" diyerek silahı tutmaya çalıştı. Tam o anda silah bir el patladı. Karnından vurulan İnci, yere yığıldı. İsmini vermek istemeyen görgü tanığının ifadesine göre Atasoy, İnci'yi müdahale etmek isteyenleri de engelleyerek polisin gelmesinin beklenmesini istedi.

Atasoy daha sonra cep telefonundan karakolu arayıp "Benim sokakta birisini vurdum. Hemen buraya gelin. Kalabalık gelin! " dedi. Atasoy, 5 dakika içinde gelen ekiplere silahını verip teslim oldu. 100'e yakın polis herhangi bir linç olayı yaşanmaması için sokakta geniş güvenlik önlemleri aldı. Bir saat sonra gelen ambulansla İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılan İnci, burada hayatını kaybetti. İnci'nin kan kaybından öldüğü belirtildi.

22 yaşındaki Cem İnci, 4 çocuklu ailenin en büyük erkek çocuğu olduğu ve 6 ay önce askerden geldiği öğrenildi.

Ölen gencin cesedi daha sonra otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Burada işlemleri tamamlanan cenaze Bahçelievler Nur Camii'nde ikindi namazını mütaakiben kılınan cenaze namazının ardından Yenibosna Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazede gözyaşlarını tutumayan Cem İnci'nin kardeşi olayda ağabeyinin bir suçunun olmadığını söyledi.

Öte yandan polise teslim olan Mustafa Atasoy, öğle saatlerinde Bakırköy Adliyesi'nde hakim karşısına çıkartıldı. Kasten adam öldürmekten tutuklanan Atasoy cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber