Bakım evinde kötü muamele iddiası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Ağustos 2008 11:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA

Mersin'de, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu denetiminde faaliyet gösteren özel bir bakımevinde, zihinsel ve bedensel engelli hastalara kötü muamele yapıldığı ileri sürüldü. İşten çıkarılan bir bakımevi çalışanının iddiası üzerine Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azim Gülşen bakımevi yönetimi hakkında soruşturma açarken gidip kalanlarla da görüştü.

Erdemli İlçesi'ne bağlı Kocahasanlı beldesinde, 2007 yılının Kasım ayında faaliyete geçen Kardelenler Özel Eğitim ve Bakımevi'nden işten çıkartılan Yusuf Kaplan eski işyerinde kalan zihinsel ve bedensel engelli hastalara kötü muamele yapıldığını iddia etti. 213 kişi kapasiteli bakımevinde kalan 3-80 yaş arasındaki 78 hastanın fiziki şartları hiç de uygun olmayan mekanlarda ve normal bir insanın bile yaşayamayacağı ortamlarda bakımlarının yapıldığı iddia Kaplan çalıştığı dönemde cep telefonunun kamerası ile çektiği görüntü ve fotoğrafları da bir ajansa verdi. İddia sahibine ulaşmaya çalışan DHA muhabirleri konu ile ilgili olarak haber yapmak istediğini söylemesi üzerine Kaplan, yayınlanan haberi durdurmaya çalıştığını ve tehdit edildiğini ifade ederek haber yapılmamasını istedi.

İDDALARI KABÜL ETMEDİ

Yusuf Kaplan'ın iddiaları Kardelen Özel Bakımevi yönetimi tarafından yalanlandı. Kaplanı'nın iddialarının asılsız olduğunu belirten Demirsoy, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalıştıklarını ve denetimlerin bu kurum tarafından yapıldığını söyledi. Demirsoy iddiaları yalanlayarak, "İddiaları ortaya atan Kaplan, engellilere kötü davrandığı için işten çıkarıldı. Bunun üzerine kendisinin kurduğu planlarla özürlü kişilerin resimlerini cep telefonu ile çekmiş. Burada bu tür kötü olaylar olması mümkün değil. Burada kalan kişilerin bakımlarını hasta bakıcılarımız yapıyor. 213 kişi kapasiteli bakımevinde 80 kişinin kalıyor. Hepsinin bakımına , ihtiyacına özen gösteriyoruz" dedi.

Bu arada bakımevindeki, zihinsel ve bedensel engellilere kötü muamele yapıldığı ileri sürülmesinin ardından Mersin Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen 3 kişiden oluşan bir heyet Kocahasanlı beldesine gitti. Burada incelemelerde bulunan Gülşen, "Şu anda bir şeyler söylemek doğru olmaz. Çıkan haberlere istinaden bakımevine geldik ve inceleme yapıyoruz. İncelememizi yaptıktan sonra gereken açıklamayı yapacağızö diye konuştu.

Gülşen daha sonra bakımevi yönetimi ve engellilerle görüşerek buradan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber