Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 11 Ağustos 2008 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin batısında bugün yağmur geçişleri oluyor. güneyde de bulutlanma biraz arttı. Yarından itibaren ise sıcaklıklarda 3-4 derecelik artış bekleniyor.

- İstanbul'da bugün hava bulutlu, nem oranı yüksek, bazı ilçelerde kısa süreli yağmur da bekleniyor. Poyraz bugün kuvvetli estiğinden, hissedilen sıcaklık 25 dereceye indi. Ankara da kapanıyor, kısa süreli sağanak yağmur olasılığı var. İzmir'de hem hava bulutlanacak, hem de rüzgar kuvvetlenmeye başladı. Bursa'da da hava bulutlu, Adana kıyılarında lodos üç gün daha sert esecek. Bugün İstanbul 27, Ankara Ve İzmir 32, Bursa 29, Adana 34 derece.

Gece özellikle Edirne, Gökçeada, Çanakkale arasında yağmur kuvvetli yağdı, yağış Trakya'yı öğleden sonra terk edecek. Bugün İstanbul, Balıkesir ve bölgenin diğer kentlerinde de kısa süreli yağmur geçişleri bekleniyor. Poyraz bugün kuvvetli, zaman zaman 40 km hızla esecek. Bölgede yarın hava açıyor, Bugün Edirne 27, Balıkesir 30, Sakarya 28 derece

İç Anadolu bölgesinde Ankara, Eskişehir çevresi de batıdan gelen yağışdan etkilenecek. Yarın Yozgat, Sivas çevresinde de kısa süreli ama sağanak şeklinde yaz yağmuru bekleniyor. Çarşamba günü ise hava açık ve sıcak olacak. Konya 32, Eskişehir 29, Sivas 27 derece.

Ege denizinde Karayel Ayvalık'tan itibaren-çeşme ve bodruma kadar kuvvetli esecek. İzmir-Manisa çevrelerinde hava bulutlanırken, Kütahya, Afyon-Denizli arasında kısa süreli ama, kuvvetli olabilecek, yaz yağmuru bekleniyor. Ege'de sonraki günlerde sıcaklık 2-3 derece artacak. Bugün Denizli 34, Muğla 35, Kütahya 30 derece

Akdeniz bölgesinde nem oranı çok yüksek. Bugün Antalya çevresi bulutlandı, Isparta ve Burdur'da öğleden sonra yağmur olasılığı var. Adana-İskenderun-Hatay arasında lodos sert esmeye devam edecek. Güneydoğu'da sıcaklık 1-2 derece daha artıyor, Antalya 33, Diyarbakır 38 derece.

Doğu Anadolu'da Erzurum- Kars çevresinde hafif, ağrı-van arasında ise kuvvetli yağmur bekleniyor. Yağışlar sonraki günlerde de devam edecek. Bölgede çarşamba günü rüzgar kuvvetleniyor. Erzurum 27, Van 30, Malatya 35 derece.

Karadeniz bölgesinde bugün Bolu, Karabük-kastamonu arasında sağanak yağmur bekleniyor. Rize çevresinde devam eden yağmurlar, batıdan gelecek yağışlı hava ile birlikte yarın daha da kuvvetlenecek. Samsun akşam bulutlanacak. Trabzon 29, Samsun ve Bolu 28 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber