Şehit yarbay 20 gün için bölgeye gitmiş

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2008 23:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzincan'da şehit olan 9 askerden Kara Pilot Kurmay Yarbay Miktad Şamdancı'nın (40) Kars'ta görev yaptığı ve birkaç gün önce 20 günlük geçici görevle bölgeye gittiği öğrenildi. Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında askeri aracın geçişi sırasında, teröristlerin önceden yola döşediği mayının patlatılması sonucu şehit olan Kara Pilot Kurmay Yarbay Miktad Şamdancı'nın (40) Kars'ta görev yaptığı ve birkaç gün önce 20 günlük geçici görevle bölgeye gittiği öğrenildi.

Acı haberi, Ankara'nın Kalecik ilçesi Şenyurt mahallesindeki evlerinde öğrenen Kara Pilot Kurmay Yarbay Miktad Şamdancı'nın babası Mehmet Süleyman ve annesi Ümran Şamdancı, sinir krizi geçirdiler. Olayı televizyondan öğrenerek Şamdancı ailesinin yanına koşan yakınları, gözyaşlarına boğuldular.

Evli ve 22 aylık Tahsin Meriç isimli bir çocuk babası olan şehit Şamdancı'nın, helikopter pilotu olarak Kars'ta görev yaptığını belirten ailesi, oğullarının birkaç gün önce 20 günlük geçici görevle Erzincan'a ''eğitmen'' olarak gittiğini söyledi.

Bu arada Kalecik Kaymakamı İrfan Demiröz ve Kalecik Belediye Başkanı Orhan Benli de acılı aileyi ziyaret ederek, acısını paylaştı. Şehit Şamdancı'nın cenazesinin, eşi Emine Şamdancı'nın isteği üzerine Malatya'da toprağa verileceğini belirten ailesi, ''Miktad evimizin bir oğluydu. Ondan başka kimsemiz yoktu'' dediler.

Öte yandan yarın Malatya'da düzenlenecek olan cenaze törenine katılmak isteyen vatandaşlar için Kalecik Belediyesi tarafından 2 otobüs tahsis edildi. 2 otobüs, akşam saatlerinde Malatya'ya hareket etti.

Şehit Miktad Şamdancı'nın anne ve babası da cenaze törenine katılmak üzere kaymakam İrfan Demiröz ile birlikte Ankara'ya hareket etti. Baba Mehmet Süleyman ve anne Ümran Şamdancı'nın, uçakla Malatya'ya gidecekleri bildirildi.

Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu Kara Pilot Kurmay Yarbay Miktad Şamdanlı, jandarma uzman çavuşlar Selim Kabakaş ve Gökhan Kuvat, erler Barış Demir, Adem Bilaloğlu, Aydın Ener, Murat Atsen, Abdurrahman Polat ve Önder Muratoğlu şehit olmuş, Jandarma Yüzbaşı Yılmaz Tangül ile Jandarma Er Ali Uzun ise yaralanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber