Bem-Bir-Sen'den 'Toplu Sözleşme' için birliktelik çağrısı

Haber Giriş : 12 Ağustos 2008 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen'e bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, 15 Ağustos'ta başlayacak 2008 yılı Toplu Görüşme taleplerinin başında ?kamu çalışanlarının toplu sözleşme ve grev hakkı önündeki engellerin kaldırılması?nın geldiğini belirtti. Diğer konfederasyonlara da birlik ve beraberlik çağrısı yapan Turbay, ?Toplu sözleşme için hemen birlikte hareket edilmelidir? dedi.

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay düzenlediği basın toplasında, sendikanın 2008 yılı Toplu Görüşmelerinde masaya yatıracağı talepleri açıkladı. Kamu çalışanlarının toplu sözleşme ve grev hakkına sahip olması gerektiğini savunan Turbay, Toplu Görüşmelerde bu hakkın önündeki bürokratik engellerin kaldırılması yönündeki ısrarlarını dile getireceklerini kaydetti. Turbay, hükümete sunacakları diğer talepleri ise şöyle sıraladı:

?En düşük memur maaşı, ?asgari geçim standardı'nı açıklayan kurumlardan en az üçünün veri ortalamasına göre belirlenmelidir. Kamu çalışanları arasındaki ücret makası daraltılmalıdır. Memura siyaset ve ticaret yasağı kaldırılmalıdır. Yerel Yönetimler Bakanlığı kurulmalıdır. Yerel yönetimler, AB Uyum Yasaları çerçevesinde yeniden yapılandırılmalıdır. Zabıta çalışanlarına yıpranma payı mutlaka verilmelidir.?

Diğer konfederasyonlara da birlik ve beraberlik çağrısı yapan Turbay, ?Toplu sözleşme için hemen birlikte hareket edilmelidir? dedi. Turbay, konfederasyonlar için Toplu Görüşmelerde, kamu çalışanlarının menfaatinin 1. tercih olması gerektiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber