Sendikalar ?masa' için kavgaya tutuştu

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 18 Ağustos 2008 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet ve memurlar arasında gerilime neden olması beklenen toplu görüşmeler, memur konfederasyonlarını birbirine düşürdü. Toplu görüşme masasını terk ederek, diğer sendikalara da terk etme çağrısında bulunan KESK ile Kamu-Sen ve Memur-Sen arasında ?toplu görüşme masasından kalkma? kavgası çıktı. KESK Başkanı Sami Evren, teklifini geri çevirerek toplu görüşmelere devam eden Kamu-Sen ve Memur-Sen'i şiddetle kınadığını belirtirken, Evren'e Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız ve Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu'dan yanıt geldi. Gündoğdu, ?Masadan kalkmak marifet değil?, Akyıldız da ?Kimsenin peşine takılmayız? diyerek KESK'e tepki gösterdi.

KESK: ŞİDDETLE KINIYORUZ

Memurlar ve hükümet arasındaki 2 milyon memurun gözünü diktiği toplu görüşme süreci, cuma günü başlarken, KESK, toplantıyı terk etmişti. KESK Başkanı Sami Evren, AİHM kararları gereği memurların toplu sözleşme hakkı olduğunu belirterek, toplu görüşme sürecinin hukuksuz olduğunu kaydetti. KESK, toplu görüşmelerin iptali için dava açma kararı alırken, hükümetle toplu görüşme masasına oturan, Kamu-Sen ve Memur-Sen'e de ?masayı terk et? çağrısında bulunmuştu. Bu iki sendika görüşmelere devam ederken, KESK Başkanı Evren de Kamu-Sen ve Memur-Sen'i şiddetle kınadığını belirtti. Evren, ?Bu iki sendikanın, kendileri lehine olan karara uymamalarını anlamıyorum? dedi.

MASAYI TERK ETMEK MARİFET DEĞİL

KESK Başkanı Evren'in kendilerine yönelik çıkışına tepki gösteren Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, ?İlk 4 yıl masaya oturup, şimdi bu süreci illegal ilan etmeyi şık bulmuyorum. 15 günlük toplu görüşme masası bir fırsat. Masaya oturmamayı marifet göstermeyi çok

sağlıklı bulmuyorum? diye konuştu.

KİMSENİN PEŞİNE TAKILMAYIZ

Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız da KESK'in kendileri hakkındaki düşüncelerine göre program yapmayacaklarını belirterek, konfederasyonda kararların istişare yoluyla alındığını söyledi. Akyıldız, ?Biz de KESK'i kınıyoruz. Kendileri tek başına hareket edip bizi de peşine takmanın hesabını yapıyor. Kimsenin peşine takılmayız? dedi.

Deniz ÇİÇEK/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber