Eşit ücret zammı asgari ücretin 1000 YTL olduğunun göstergesi

Haber Giriş : 18 Ağustos 2008 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HAK-İŞ Genel Başkanı Salim Uslu, eşit işe eşit ücret düzenlemesini ?Hükümetin sosyal bir hamle yaparak en düşük memur maaşını,1000 YTL'nin üzerine çekmesi önemli bir gelişme olmuştur. Yapılması gereken buydu ve doğru bir adım atılmıştırö diye değerlendirdi. Uslu, bu durumun, Türkiye'deki sosyal standart ve gelir dağılımı konusunu bir kez daha gündeme getirdiğini belirterek ?Bu rakam, asgari gelir sınırının 1000 YTL olduğunun da bir göstergesi olmuşturö dedi.

Uslu yaptığı yazılı açıklamada, eşit işe eşit ücret zammının sosyal dengelerin kurulması ihtiyacını hatırlattığını ortaya koyduğunu belirtti ve şunları söyledi:

?Bu noktadan hareketle asgari ücretin en düşük memur maaşının yarısının bile altında (457 YTL) olduğunu ve bunun da ötesinde, işsizliğin yüzde 10'lara yani yaklaşık 3 milyon insanın açlıkla boğuştuğunu hatırlatmak gerekir. İki asgari ücretli bir memur etmemektedir. Bütün bunlar yetmezmiş gibi hükümet üyelerinin de içinde bulunduğu bir kesim ve bazı iş dünyası temsilcileri, bölgesel asgari ücreti pişkince dayatmaya çalışmaktadır.

Siyasi istikrar, vatandaşın ağzının tadı olmuştur. Ama istikrarın en iyisi ve garantisi Türkiye'ye esasen, asgari gelir yardımı sistemi ve geçinebilecek bir asgari ücretten oluşan bir yaşam standardının herkes için geçerli olacağı şekilde sosyal dengenin kurulmasıyla olacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber