Mesleki eğitim tek çatıda toplanıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 19 Ağustos 2008 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ortaöğretimdeki 70'i bulan lise türünü azaltmayı hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığı, ilk planda mesleki ve teknik eğitimi tek çatı altında toplamayı öngörüyor.

Kalkınma planları, hükümet programları ve Milli Eğitim Şûrası kararlarında yer alan ortaöğretimde 'okul çeşitliliği' yerine 'program çeşitliliğine' geçmek için çalışmalarını hızlandıran bakanlık, bu kapsamda bir çalıştay düzenleyerek tarafları bir araya getirdi.

70 tür lise çeşidini azaltmaya çalışan bakanlığın çalıştayına YÖK ve ÖSYM ile birlikte Milli Eğitim bürokratları, eğitimle ilgili sivil toplum örgütleri katıldı. Başkent Öğretmenevi'nde başlayan ve bugün de devam edecek çalıştayın açılışında konuşan Bakan Hüseyin Çelik, ortaöğretimin yeniden yapılandırılması çalışmalarının 3 yıl önce başladığını anlattı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın teşkilat yasasını değiştirecek kanun değişikliği taslağını Başbakanlık'a gönderdiklerini hatırlatan Bakan Çelik, taslakta 'Erkek Teknik', 'Kız Teknik', 'Ticaret ve Turizm', 'Çıraklık ve Yaygın Eğitim' ve Sağlık İşleri Dairesi gibi 4-5 ayrı genel müdürlük ve başkanlık olarak teşkilatlanan meslekî eğitimin 'Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü' olarak yer aldığını belirtti. Taslakta 22 genel müdürlüğü bulunan bakanlıktaki genel müdürlük sayısının 7-8'e indirilmesi ve bağımsız daire başkanlıklarının azaltılması öngörülürken Bakan Çelik, geçen sene Başbakanlık'a gönderilen taslağın yeni yasama döneminde ele alınmasını beklediğini söyledi. Bakan Çelik'e göre okul çeşitliliğinin azaltılmasının 'insan kaynaklarının en verimli şekilde değerlendirilmesi' anlamında kamuya faydası olacak.

İbrahim Asalıoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber