20 Ağustos 2008'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 20 Ağustos 2008 08:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-CUMHURBAŞKANI GÜL AFRİKALI LİDERLERLE GÖRÜŞÜYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Afrika İşbirliği Zirvesi'ne katılan heyet başkanları ile ikili görüşmeler gerçekleştiriyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, konuk devlet-hükümet başkanları ve heyet başkanlarının da katılacağı kahvaltıda Türk iş dünyası temsilcileri ile bir araya geliyor.

(Saat: 9.00/9.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN AZERBAYCAN'DA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kafkaslardaki son gelişmelere ilişkin yürüttüğü temaslar kapsamında Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüşmek üzere Azerbaycan'a gidiyor. (Saat: 10.30)

-BAKAN ATALAY SURİYE İÇİŞLERİ BAKANI ABDULMAJEED GÖRÜŞMESİ

-İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın resmi davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Suriye İçişleri Bakanı Bassam Abdulmajeed, Bakan Atalay ile bir araya geliyor. (Saat: 10.00)

-BAKAN ÇELİK ÖĞRETMENEVLERİ SERGİSİ'NDE

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Başkent Öğretmenevi'ndeki Öğretmenevleri Tanıtım Sergisi'ne katılıyor. (Saat: 10.00)

-CHP'Lİ KILIÇDAROĞLU'NUN BASIN TOPLANTISI

-CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ?İşçi ve memura verilen zam, neden emekliye verilmedi? Emekliye ne kadar zam yapılmalı?? konulu basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.30)

-KAMU-SEN BAŞKANI AKYILDIZ'IN CHP ZİYARETİ

-Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve yöneticileri CHP Genel Merkezi'ni ziyaret ediyor. (Saat: 13.00)

-KESK HEYETİ'NİN DSP ZİYARETİ

-Kesk Başkanı Sami Evren ve beraberindeki heyet DSP Genel Merkezi'nde DSP Lideri Zeki Sezer ile görüşüyorlar. (Saat: 11.00)

-TOPLU GÖRÜŞMELERDE İKİNCİ TUR BAŞLIYOR

-Hükümet ile kamu çalışanları konfederasyonları arasında yürütülen toplu görüşmelerin ikinci turu yarın yapılacak. KESK'in toplu görüşmeleri protesto ederek ilk günden masayı terk etmesi üzerine, kamu çalışanlarını yarın yapılacak toplu görüşmelerde, Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen temsil edecek. Masada hükümet adına da Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu yer alacak.

-SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRE VE VERİMLİLİK ZİRVESİ

-TÜROFED Sürdürülebilir Çevre Projesi kapsamında Turizmde Sürdürülebilir Çevre ve Verimlilik Zirvesi Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler'in katılımıyla Swisssotel'de gerçekleştiriliyor. (Saat: 13.00)

-TİM BAŞKANI SATICI'NIN BASIN TOPLANTISI

-Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, Eylül ayında yapılacak TİM Başkanlığı seçimleri öncesi, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunmak amacıyla Dış Ticaret Kompleksi'nde basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-DSP'Lİ TÜRKER: ?ALTERNATİF YARATMAK İSTEYENLERE KAPIMIZ AÇIK?

-Parti içi tartışmalardan galip çıkan DSP yönetimi tüm çalışmalarını önümüzdeki yıl yapılması öngörülen yerel seçimlere odakladı. Seçim hazırlıklarını sürdüren parti yönetimi, Parti Meclisi üyeleri, Başkanlık Kurulu üyeleri ve milletvekillerinden oluşan çalışma heyetleri oluşturdu. Oluşturulan heyetler, parti örgütlerini yerel seçimlere hazırlayacak ve çalışmaları koordine edecek.

-DSP Genel Sekreteri Masum Türker, Türkiye'nin bir alternatif yaratma konusunda ciddi bir gereksinim içinde olduğunu belirtti ve DSP'nin, alternatif yaratma isteğinde olan herkese kapısının açık olduğunu söyledi. Türker, ?Türkiye'de bir iktidar alternatifine ihtiyaç vardır. Kabul etmeliyiz ki şu anda Türkiye'de bir iktidar alternatifi yoktur. Biz DSP olarak iktidar alternatifi olabilmek için, bize katılmak isteyen diğer partili arkadaşlarla birlikte geniş bir birliktelik yaratarak DSP çatısı altında siyasal mücadelemizi sürdüreceğiz? dedi.

-YABANCILARIN TÜRKİYE'DEKİ TAŞINMAZLARI 64 BİN 629'A ULAŞTI

-Türkiye'de, bugüne kadar yabancı uyruklu 75 bin 492 kişiye 64 bin 629 taşınmaz satıldı. Yabancılar mülk alımında en çok Antalya, Muğla, İstanbul ve Aydın'ı tercih etti. Türkiye'den en çok taşınmaz alan yabancıların başında ise Almanlar, İngilizler ve Avusturyalılar geliyor.

-VALİLER BİLGİ VERMEKTEN KAÇAMAYACAK

-Sendikaların, vekaleten yapılan atamalar ve öğretmenlere verilen ödüller gibi sorularını bazı Valiliklerin yanıtsız bırakması üzerine Türk Eğitim-Sen konuyu Başbakanlığa bildirdi. Başbakanlık, Valilerin bilgi verme zorunluluğu olduğu yönünde karar verdi. Söz konusu kararın ardından da Bakanlıklardan Valiliklere, ?bilgi verin? genelgesi gönderildi.

-Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen genelgede, ?Bilginin kaynağı valiliklerin olduğu konularda bilgi talebinde bulunanlara Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında gerekli cevabın öncelikle valiliklerce verilmesi gerekmektedir? denildi.

-SANSÜRSÜZ'DE BİR SANSÜR DAHA

-Sansürsüz'deki yazısından dolayı TCK 301'inci maddeden yargılaması süren gazeteci Rahmi Yıldırım'ın yargılandığı yazı dahil, bütün yazıları site arşivinden kaldırıldı.

-Daha önce de Varlık Özmenek, Metin Aksoy ve Hasan Uysal'ın yazıları siteden silinmiş, Rahmi Yıldırım da ağır eleştirilerde bulunarak sansürsüz'den ayrılmıştı.

-?5. LEYLA GENCER ŞAN YARIŞMASI? 25 AĞUSTOS'TA BAŞLIYOR

-Geçtiğimiz aylarda Milano'daki evinde hayat veda eden, dünyaca ünlü Opera sanatçısı Leyle Gencer adına düzenlenen ?Leyla Gencer Şan Yarışması?nın 5.'si, 25 Ağustos'ta başlıyor. Leyla Gencer'in vefatından önce La Scala'da oluşturduğu ön eleme jürisi, yarışmaya dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 137 şancının başvurusunu değerlendirmiş ve İstanbul'daki yarışmaya katılmaya hak kazanan 16 ülkeden 40 yarışmacıyı belirlemişti.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber