Ergenekon okulu neden kapatıldı?

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2008 15:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Eyüp'teki Ergenekon ve Şehit Er Eyüp Beyazıt İlköğretim Okulları'nın birleştirilmesi ile ilgili yazılı açıklama yapan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, birleştirilme kararının müfettişlerin hazırladığı rapor doğrultusunda verildiğini söyledi.

Rapor doğrultusunda kendilerinin birleştirilme çalışmalarına başladıklarını kaydeden Özer, "Okulların bir tanesinin ismi iptal edilerek diğerinin ismi devam etmesi gerekiyordu. Ama ben Şehit Er Eyüp Beyazıt ismini nasıl kaldırayım. Bu millet için kanını, canının vermiş bir şehidin ismini kaldıramazsınız. Kanunda da bu böyledir. Bu tercih benimdir. Kararı ben verdim. Yaptığım işin de arkasındayım. Eğer şehit ismini oradan kaldırsaydım bu seferde 'şehit ismi okuldan kaldırıldı' diye tepkilere neden olacaktı. " şeklinde konuştu.

Kendisinin siyasetçi, politikacı yada tabelacı olmadığını ve eğitimci olduğunu dile getiren Özer, "Benim Ergenekon yada başka şeylerle işim olmaz. Benim tek şansızlığım böyle bir şey gündemde iken bu okulla ilgili aldığımız kararın aynı zamanda olmasıdır. Ben yavrularımın eğitimiyle ilgilenirim. Yavrularımız diğer okula gönderilmeyecek. Yine aynı okullarında eğitimlerine devam edecekler. Sadece iki okul birleşerek tek isim tek okul oldu. Ben öğrencilerime ve o mahallenin insanına değer veriyorum. O okulda veya eğitimde bir aksaklıklar olduğu zaman benim kapım 24 saat açıktır. Bana gelebilirler. Ayrıca ben okullardaki öğrencileri üstün zekalı ve geri zekalı diye ikiye ayıramam benim için hepsi öğrencidir ve eğitime ihtiyacı vardır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber