Öğrenci affı Ekim ayında

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Ağustos 2008 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA Millliyet

Bakan Çelik, af tasarısının eylülde gönderileceğini, ekim ayında da Meclis'te gündemde olacağını açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ?üniversite öğrencilerine yönelik affın? ekim ayında Meclis gündemine geleceğini açıkladı.

Çelik, ?Öğretmenevleri Tanıtım Sergisi'nin açılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. ?Öğrenci affına eskiden karşıydınız, şimdi topu YÖK'e attınız, ondan vazgeçmenizin sebebi nedir?? sorusuna, ?Topu YÖK'e atmış değilim? karşılığını veren Çelik, ?YÖK'ten bir rapor bekliyordunuz? hatırlatması üzerine şöyle konuştu:

?Biz onun tasarı taslağını hazırladık, ancak paylaşımcı konumunda olan diğer kuruluşlarla paylaşıyoruz. Son şeklini veriyoruz. Hangi tarihten itibaren af çıkarılması gerekiyor, kimleri kapsaması gerekiyor, bunları tartışıyoruz. Yani vazgeçme söz konusu değil. Temelde aflara çok sıcak bakmıyorum. ?Kaç kişinin af beklediği, hangi gerekçelerden dolayı af beklediği benim için önemlidir' dedim. Bununla ilgili gerekli dokümanlar geldikten sonra, ben de böyle bir affın ama kapsamı, zamanı, şekli tartışıldıktan sonra çıkarılması gerektiğini düşündüğüm için bu tasarıyı hazırladık. Tasarı eylülde Meclis'e gönderilecek. Ekimde de Meclis açılır açılmaz af Meclis'in gündeminde olacak.?

Daha önce karşı çıkmıştı

Üniversitelerde öğrenci affı geçen yıl da gündeme gelmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üniversitede başarısız öğrencilere yeni sınav ve bütünleme hakkı tanınması konusunda çıkarılacak yasal düzenleme için Milli Eğitim Bakanlığı'na araştırma talimatı vermişti. Ancak Çelik, kamuoyunda öğrenci affı olarak bilinen uygulamanın faydalı olmayacağını savunarak, ?Eğitimin her kademesindeki affa karşıyız? demişti.

Anadolu liseleri dönüştürülecek mi?

Çelik, bir gazetecinin, ortaöğretimde program çeşitliliğine ilişkin çalıştayda genel liselerin anadolu liselerine dönüştürülmesi konusunda görüşmeler yapıldığını hatırlatması ve bunun meslek liselerini nasıl etkileyeceğini sorması üzerine de, ?Dün itibariyle o rapor hazırlandı. Nihai değerlendirmeyi yaptıktan sonra vardığımız sonuçları sizlerle paylaşacağız? dedi.

Çelik, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kapatılan RP'nin eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cezasını affetmesine ilişkin düşüncelerini değerlendirmesinin sorulması üzerine de, ?Cumhurbaşkanı'nın tasarrufu hakkında bana bir şey söylemek düşmez? diye konuştu.

Çelik, 1997'de özelleştirme kapsamına alınan öğret-menevlerini bu kapsamdan çıkardıklarını anlatırken, öğretmenevlerinden öğretmenler dışında herkesin yararlandığı yönündeki intibaya katılmadığını belirtti. Çelik, 2007'de Başkent Öğretmenevi'nden yararlananların yüzde 87'sini öğretmenlerin oluşturduğuna dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber