Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 23 Ağustos 2008 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye genelinde yaklaşık 8 gündür etkili olan sıcak hava dalgası, en az 4 gün daha ülkede kalacak. Yurt genelinde 35 dereceyi geçen sıcaklık, bazı bölgelerde 40 dereceye ulaşıyor. Özellikle Güneydoğu Anadolu'da çok yüksek sıcaklık var.

- İstanbul'da nem oranı çok yüksek olduğundan, sıcaklık gölgede dahi 38 derece hissediliyor. Nem oranının en yüksek olduğu yerler yüzde 80 ile Sarıyer ve Şile çevreleri. Geceleri ise rüzgar da zayıfladığından hava daha da bunaltıyor. Ankara'nın koşulları değişmiyor, zayıf rüzgar, düşük nem oranı ama çok sıcak bir hava var. İzmir'de rüzgar sert esse de hissedilen sıcaklığın 40 dereceyi bulmasını engelleyemiyor, İzmir'in en nemli yeri Dikili, Dikili'yi Çeşme izliyor. Bursa'da hava çok bunaltıcı. Adana bulutlanıyor, yarın sağanak yağmur görülecek. Gölgede İstanbul 33, Ankara 35, İzmir 34, Bursa 36, Adana 37 derece.

Marmara Bölgesi'nde sıcaklık 35 derece civarında ama nem oranı yüksek olduğundan hissedilen sıcaklık 38-39 dereceyi buluyor. Sert esen poyraz dahi bu yüksek nem karşısında serinlik veremiyor. Bölgede hava güneşli, pazar ve pazartesi günü hava daha da sıcak olacak. Edirne 36, Balıkesir ve Sakarya 35 derece.

İç Anadolu Bölgesi'ndeki yüksek sıcaklıklar fazla değişiklik göstermeden devam ediyor. Akdeniz'den gelecek nemli hava Niğde'den Sivas'a kadar bulutlanmayı artıracak, bu kesimde pazar ve pazartesi günü kısa süreli yaz yağmurları da görülecek. Konya ve Eskişehir 34, Sivas 32 derece.

Ege Bölgesi'nde sıcaklıklarda 2-3 derece düşüş oldu ama halen yüksek değerlerini koruyor. Denizli başta olmak üzere iç kesimlerde hava bugünde bulutlu, Ege'de yarın rüzgar hafifliyor, hava daha bunaltıcı olacak. Kıyılarda hissedilen sıcaklık 40 derece civarında, güneşin altına ise 50 dereceye yaklaşıyor. Bölgede güneşe çıkmamaya dikkat edilmeli. Denizli ve Muğla 37, Kütahya 35 derece.

Denizden gelen bulutlar hem Akdeniz'de, hem de Güneydoğu Anadolu'da güneşi örtmeye başladı, nem oranı da arttı. Uzun bir aradan sonra bu bölgede yaz yağmurları görülüyor, Isparta, Burdur, Mersin'in iç kesimleri ve Kahramanmaraş'ta yağmur olasılığı var. Pazar ve pazartesi günü de Mersin'den Adana ve Güneydoğu boyunca gökgürültülü sağanak yağmur görülecek, dikkatli olunmalı. Antalya 35, Diyarbakır 39 derece.

Doğu Anadolu'da Erzurum, Kars ve Ardahan çevresinde yağmurlar kısa süreli devam ederken, Malatya ve Elazığ'da hava kapanıyor. Yağışlar bugün hafif yarın ise sağanak şeklinde yağmur olacak. Erzurum 30, Malatya 35.

Karadeniz Bölgesi'nde Rize ve Artvin arasında hafif yağmur sürüyor. Trabzon fazla açık değil. Sıcaklık bölgede yüksek, yarın bölgede yağış beklenmiyor. Trabzon ve Samsun 31, Bolu 33 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber