İlk devlet sporcusu Dağıstanlı Ramazan

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 25 Ağustos 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gül'ün onayladığı ?Devlet sporcusu' yasasıyla Pekin'de altın alan Ramazan Şahin, 30 yaşını bitirdiği gün ?spor müşaviri' kadrosundan maaş alıp, havaalanlarında VIP salonuna girecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak yürürlüğe giren 5774 sayılı ?Başarılı Sporculara Aylık Bağlanması ile Devlet Sporcusu Unvanı Verilmesi Hakkında Kanun?, Pekin Olimpiyatlarında altın madalya alan tek Türk sporcusu olan güreşçi Ramazan Şahin'e ?Devlet Sporcusu? unvanını da getirdi. Dağıstan asıllı güreşçi Ramazan Şahin, Spordan Sorumlu Bakan Murat Başesgioğlu'nun teklifi ve Cumhurbaşkanı Gül'ün onayı ile Devlet Sporcusu unvanı alacak. Şahin, havaalanlarında VIP salonlarını kullanabilecek, müracaatı halinde kendisine yeşil pasaport verilecek. Şahin, Spor Müşavirleri Atanma ve Çalıştırma Yönetmeliği'ne göre; 30 yaşını doldurduktan sonra başvurması halinde spordan sorumlu Bakan'ın uygun görüşü ve teklifi, Başbakan'ın onayı ile Spor Müşavirliği kadrosuna memur olarak atanabilecek.

40'tan sonra şeref aylığı

KANUN kapsamında Şahin'in yanı sıra kürsüye çıkan Azize Tanrıkulu, Elvan Abeylegesse, Sibel Özkan, Servet Tazegül, Yakup Kılıç ve Nazmi Avluca'ya 40 yaşını doldurdukları tarihten başlamak üzere ?Sporcu Şeref Aylığı' adı altında aylık bağlanacak. Sporcu Şeref Aylığı'nın tutarı net asgari ücrete (435 YTL) göre belirlenecek. Olimpiyatta ferdi olarak birinci olan amatör sporculara asgari ücretin yüzde 200'ü, ikinci olan amatör sporculara yüzde 160'ı, üçüncü olan amatör sporculara ise yüzde 140'ı olarak ödeme yapılacak.

En kârlı Elvan

ÖDÜL yönetmeliğine göre, Pekin'de altın alan tek sporcu Ramazan Şahin 2.000 cumhuriyet altını alacak. Gümüş madalyalı tekvandocu Azize Tanrıkulu ve halterci Sibel Özkan, 1.500 cumhuriyet altınının sahibi oluyor. Atlet Elvan Abeylegesse iki gümüş madalya için toplam 3.000 bin cumhuriyet altını alıyor. Bronz alanlara ise 1.000'er altın var. Bir cumhuriyet altının değeri ise 223 YTL.

Volkan YANARDAĞ / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber