Hastane müdürlerine göre en önemli sorun personel eksikliği

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2008 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz hafta sonu ilk kez Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'Konya Çevre İlleri Kamu Hastaneleri Müdür ve Müdür Yardımcıları 1'inci İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesi açıklandı. 5 ilden 80'e yakın hastane müdür ve müdür yardımcısının katıldığı toplantıda yöneticiler, kamu hastanelerinin sorunlarını tartışıp, çözüm önerilerini masaya yatırmıştı.

Toplantı sonrası hazırlanan sonuç bildirgesine göre, hastanelerin sorunlarının çözümü için bazı tespitler yapıldı. En önemli sorun olarak ise personel eksikliği olduğu vurgulandı.

Toplantının sonuç bildirisinde şu tespitler yapıldı: "Hastanelerin çalışma sisteminin sağlıklı işleyebilmesi için acilen hemşire, sağlık teknisyeni ve hastabakıcı kadrolarına atama yapılması gerekmektedir. Ayrıca kaynakların yeterince verimli, etkili, ekonomik ve kaliteli olarak kullanılabilmesi için hastaneler içinde bulunduğu mali sıkıntılardan kurtarılmalı. Sağlık Bakanlığı ivedilikle gerekli önlemleri almalıdır. 'Sağlıkta Dönüşüm Proğramı' çerçevesinde Sağlık Yönetimi ile İşletme Yönetimi birbirinden ayrılmalıdır. Hastane müdür ve müdür yardımcısı kadroları, genel idare hizmetleri sınıfından sağlık hizmetleri sınıfına aktarılmalıdır. Kamu hastanelerinin müdür ve müdür yardımcıları arasında başlayan dayanışmanın ve devamlı iletişimin sürdürülebilmesi çini gerekli çaba gösterilmelidir."

Ayrıca, Kamu Hastaneleri Müdür ve Müdür Yardımcıları 2'nci İstişare Toplantısı'nın Kasım ayında Isparta Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavisi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde yapılması da kararlaştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber