Yüksek arsenikli suyu olan 5 il harekete geçti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2008 18:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın İzmir dışında 5 ilin suyunda da yüksek arsenik olduğunu açıklamasının ardından belediyeler herekete geçti. AKP'li Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyolu ise Kars'ın suyunda arsenik olmadığını bakanın yanlış bilgilendirildiğini iddia etti.

Sağlık Bakanı, "Şebeke suyunda arsenik oranı yüksek başka iller de var" dedi, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kars ve Van'da çalışmalara hız verildi.

Van'da kente su veren 4 kuyu, suyundaki arsenik oranının yüksek olması nedeniyle kapatıldı.

Sağlık Bakanı'nın adını zikrettiği illerden Kars'ta ise Belediye Başkanı AKP'li Naif Alibeyoğlu, bakanın yanlış bilgilendirildiğini savundu: "Sağlık Bakanı yanlış bilgilendirildi. biz Kars'ın suyuyla övünüyoruz, nasıl olur bu?"

Arsenik oranı yüksek olan sadece bir kuyudan şebekeye suyu seyrelterek verdiklerini belirten Alibeyoğlu, gerekirse bunu kapatacaklarını söyledi.

AKP'li Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ise kentin şebeke suyunda arsenik oranının düşük olduğunu savundu.

Baraj suyunun yeterli olmadığı zamanlarda takviye olarak kullanılan bağlı köyü yakınlarındaki kuyuda arsenik oranının yüksek çıktığını söyleyen Palta sıkıntının giderilmesi için de arıtma tesisi kuracaklarını söyledi.

AKPli Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise 24 kuyudan arsenik oranı yüksek 5'ini kapattıkları söyledi.

Niğde Valisi Sebahattin Öztürk de arsenik oranı yüksek olan kuyuların kapatılması için çalışma başlattıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber