Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 01 Eylül 2008 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuzey kesimler sonbaharı andıran hava koşullarını yaşamaya başladı. Yüksek sıcaklıklar Marmara ve Karadeniz üzerinden çekilirken, güney ve doğudaki etkisini sürdürüyor. Batıda kuvvetli rüzgarın etkisiyle oluşan serinleme 2 gün daha devam edecek.

- İstanbul'da kuvvetlenen poyraz serin hava taşımaya başladı. Bulutlanma artarken, sıcaklık 30 derecenin altına geriliyor. Ankara bu haftayı geçen haftaya göre 4-5 derece daha serin geçirecek. İzmir'de kuvvetli rüzgar havayı serinletip, bulutlandırıyor. Bugün İzmir'in bazı semtlerinde yağmur geçişleri olabilir. Bursa'da bulutlanma arttı, hafif yağmur olasılığı var. Adana'da sıcaklık yarın 1-2 derece daha düşüyor ancak sonrasında yeniden artacak. Bugün İstanbul 27, Ankara 31, İzmir ve Bursa 29, Adana 35 derece

Marmara Bölgesi'nde iki gündür etkili olan sıcaklık düşüşü bulutlanmayı artırdı. Poyraz Balıkesir çevresinde kuvvetli esiyor. Rüzgarın da etkisiyle bölgede sıcaklık 30 derecenin altına geriledi. Artan bulutlanma bugün de özellikle Çanakkale, Balıkesir ve Bursa boyunca yağmur bırakabilir. Hafta ortası rüzgarın hızında azalma olacak. Bugün Edirne 29, Balıkesir 28, Sakarya 26 derece.

İç Anadolu Bölgesi'nde de geçen hafta Sivas-Kayseri boyunca 40 dereceye yaklaşan sıcaklık, bu hafta 30 derecenin altına geriledi. Bugün ve yarın bölgenin batısında rüzgar sert ve serin esecek, Eskişehir'de iki gün yağmur ihtimali var. Bugün Konya 31, Sivas 28, Eskişehir 29 derece.

Ege Bölgesi'nde Çeşmeden Bodrum'a kadar rüzgar üç gün kuvvetli esecek. Yüksek sıcaklıklar bu bölgeyi de terk etmeye başladı. Bugün Manisa, Kütahya ve Uşak arasında ve kıyılarda artan bulutlanmaya bağlı olarak sağanak yağmur görülebilir. Hafta sonuna doğru bölgenin güneyinde sıcaklık biraz artacak. Denizli 34, Muğla 33, Kütahya 27 derece.

Akdeniz Bölgesi'nde sıcaklık düşse de hafif esen rüzgar ve yüksek nem havayı bunaltıcı kılıyor. Yarın da sıcaklıkta düşüş var ancak sonrasında artış olacak. Yarın Antalya'nın batısı, Isparta ve Burdur arasında hava bulutlanırken, yağmur görülecek. Güneydoğu'da sıcaklık 40 derecenin çok altına düşmüyor. Bugün Antalya 33, Diyarbakır 38 derece.

Doğu Anadolu'da bu iki gün kuvvetli rüzgarın yanısıra sıcaklıkta düşüş var. Erzurum-Kars çevresinde bugün de hava bulutlu. Hafta ortası rüzgar hafiflerken, sıcaklık yeniden yükselişe geçecek. Erzurum 27, Van 28 derece.

Batı Karadeniz sert esen poyrazın etkisiyle serin 3 gün daha geçirecek. Yarın Bartın-İnebolu arasındaki açıklarda fırtına olabilir. Trabzon ve Rize'de sıcaklık yarın yükselmeye başlıyor, özellikle perşembeden itibaren yine çok sıcak geçecek. Bugün Trabzon 26, Samsun 27, Bolu 28 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber