Mersin Üniversitesi'ne bu yıl 8 bine yakın öğrenci kayıt yaptıracak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2008 14:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mersin Üniversitesi'ni kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri başladı. Bu yıl 2 bin 591 lisans, 4 bin 903 ön lisans, 142 dikey geçiş ve 180 özel yetenek olmak üzere 7 bin 816 öğrencinin kayıt başvurusunda bulunması bekleniyor. Çiftlikköy Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesi'ndeki dersliklerde yapılan ve 8 eylül tarihine kadar sürecek kayıt işlemlerinde üniversiteden 80 personel görev alırken işlemler 15 salonda birden yürütülüyor.

Kapıdan gruplar halinde salonlara alınan başvuru sahipleri için sınıfların önünde iki adet onay masasının yanı sıra bir danışma ve MERMED'e ait bir bilgilendirme masası da yer alıyor. Ayrıca ilk kayıtlardan sonra ders kaydı için üniversitenin herhangi bir birimine gidecek olan ya da yerleşim yerlerini görmek isteyen öğrenci ve velilere servisler sağlanarak ulaşımlarına yardımcı olunuyor. Üniversiteyi kazanan öğrencilerin konaklama ihtiyaçları için özel yurtlar tarafından da Fen-Edebiyat Fakültesi önünde kurulan standlarda tanıtım faaliyeti yapılıyor, yurt imkanları sergileniyor.

Öğrenci İşleri Daire Başkanı Semra Ergüden, kayıtların sorunsuz sürmesi için ellerinden geleni yaptıklarını, görevli personele de bu iş için özel bir eğitim verdiklerini söyledi. Şube Müdürü Teslime Demir ise, kayıtlarda randevu sistemiyle çalıştıklarını, ancak randevusunu kaçıran ya da erken gelen öğrencilerin herhangi bir mağduriyetinin söz konusu olmadığını, bu işlemin yalnızca düzenli iş takibi için gerçekleştirildiğini dile getirdi. Demir, ayrıca kayıt için diploma, askerlik belgesi ve katkı payı dekontunun mutlaka öğrencinin yanında bulunması gereken evraklar olduğunu, ancak ikametgah, nüfus cüzdanı gibi diğer belgelerin daha sonra tamamlanabileceğini söyleyerek, bu adayların 'eksik evrak dilekçesi' ile kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber