Başkentteki köprülü kavşak çalışmaları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2008 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Başkentte yapımı devam eden köprülü kavşaklardan Konya yolundaki Eti Köprüsü'nün, Emniyet Sarayı tarafından gelen bölümü trafiğe açıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden alınan bilgiye göre, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 17 köprülü kavşaktan bir kısmı, bu ayın ilk haftalarında trafiğe açılacak.

Konya yolundaki Eti Köprüsü'nün Emniyet Sarayı tarafından gelen bölümü trafiğe açılırken, diğer tarafı da bu hafta sonuna kadar hizmete girecek.

Konya yolundaki bir başka köprü olan Ahlatlıbel Köprüsü ile Gimat yakınında yapılan kavşağın Anadolu Bulvarı-ASKİ Spor Salonu istikametinde de çalışmalar tamamlandı. Asfaltlama çalışmasının bitmesiyle birkaç gün içinde buralar da trafiğe açılacak.

Gimat yakınında yapılan 3 alt geçitten, Anadolu Bulvarı-ASKİ Spor Salonu istikametinin asfalt çalışmasının da 2 gün içinde tamamlanması bekleniyor. Yenimahalle ve Ostim yönü ise 15 Eylülde trafiğe açılacak. Ayrıca, Ostim Alınteri Bulvarı üzerindeki üst geçit inşaatının da yapımının tamamlandığı, asfaltlama çalışmasının ardından ulaşımın sağlanacağı belirtildi.

Ayaş yolunda yapımı tamamlanan alt geçitlerden Optimum Alışveriş Merkezi önü ile Ayaş yolu otoyol alt geçidi de asfalt çalışmalarından sonra 3 gün içinde ulaşıma açılacak. Aynı bölgede yer alan Şapka Devrimi alt geçidinin ise 30 Ekimde açılması planlanıyor.

Sincan Silolar mevkisindeki alt geçit çalışmalarının da 15 Ekimde tamamlanacağı, Mamak demir yolu köprüsünün 30 Kasımda hizmete gireceği belirtildi.

Öte yandan, Dikmen civarında 5 yeni köprülü kavşak çalışmasının devam ettiği, birbirine bağlı olacak bu geçitlerden Cevizlidere alt geçidi ile Öveçler 4. Cadde alt geçidi 30 Eylül, Ceyhun Atıf Kansu, Dikmen Öveçler 2. Cadde ve Dikmen Gökkuşağı alt geçitleri ise 30 Kasımda açılacak.

Dikmen'de yapımı devam eden kavşak çalışmalarının tamamlanmasının ardından yolun, Konya yolunun karşı tarafında bulunan ODTÜ'nün arazisi içinden devam ettirileceği ve Anadolu Bulvarı'na bağlanacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber