Kentler, özürlüler için daha kolay olacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2008 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Özürlüler İdaresi Başkanlığı ve belediyelerin ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde özürlülerin daha rahat bir yaşam sağladıklarını belirterek, "Kentlerin düzenlenmesi ile özürlülerin hayatı değişecek" dedi.

Keçiören Belediyesi ve Özürlüler İdaresi Başkanlığı arasında Keçiören Belediye Meclisi'nde düzenlenen bir törenle 'Örnek Kent Projesi' imzalandı. Törene Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Özürlüler İdaresi Başkanı Abdülkadir Anaç, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok katıldı. Bakan Çubukçu burada yaptığı konuşmada, Özürlüler İdaresi'nin 81 ilde engelsiz kent projesini yürüttüğünü belirterek, buradaki amaçlarının bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarını yürütmek olduğunu söyledi. Belediye başkanlarının

engelliler için birtakım projeler yaptığını ve bu kapsamda ailelere de büyük ölçüde yardım ettiğini ifade eden Çubukçu, "Özürlü çocuk eğitim göremez, çalışamaz, istihdama katılamaz düşüncesi artık ortadan kalkmıştır. Bütün bunlar Türkiye'de biraz geç farkedilmiştir" dedi. Özürlüler Yasası'nın uygulanabilirliği konusunda önemli adımlar atıldığını belirten Bakan Çubukçu, yasanın toplumsal hayata en çabuk yansıyan yasalardan birisi olduğunu vurguladı. Erişebilirliğin özürlünün hayata katılımı için en önemli

unsur olduğunun altını çizen Çubukçu, "Ben bir süpermarkete girdiğim zaman bir özürlü burada nasıl alışveriş yapabilir diye düşünüyorum. Yurt dışına gittiğim zaman asansöre bindiğim de bile özürlüler için neler yapıldığını görüyorum. Bunlar aslında çok küçük yatırımlardır ama onların hayatını değiştirebilecek yatırımlardır. Bu salona girdiğim zaman engellilerin buraya girmekte zorlanabileceği gördüm. Engelli birisi için bir rapma yok. Umarım bu protokol sayesinde bu salonda elden geçer" diye konuştu.

Belediyelerin de engellilerin yaşam şartlarının düzelmesi için birçok projeye destek verdiğini ifade eden Bakan Çubukçu, "Kentlerin düzenlenmesi ile özürlülerin hayatı değişecek" dedi. Konuşmaların ardından "Örnek Kent Projesine" ilişkin protokol imzalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber