Belediye başkanı ve oğlu tahsildarı dövdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2008 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'in İslahiye ilçesine bağlı Boğaziçi Beldesi Belediye Başkanı Ömer Y (60) ile oğlu Mehmet Y'nin (26), belediyede tahsildar olarak çalışan görevli memuru, belediye hakkında açılan soruşturma kapsamında ifade verdiği gerekçesiyle darp ettiği iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Mehmet Y, Kerkük Mahallesi'nde belediye binasına yakın bir kahvehanede otururken, kahvehaneye gelen, belediyede görevli memur Orhan Yeter (34) ile kavga etti. Bu sırada, Boğaziçi Belediye Başkanı Ömer Y'de kahvehaneye geldi.

Kavga sırasında, Orhan Yeter yumruk darbeleri ile başından ve elinden yaralandı. Kavga, kahvehanede bulunanların araya girmesi ile sona erdi.

Kavga sonrasında başından ve elinden yaralanan Orhan Yeter, İslahiye Devlet Hastanesinde tedavi oldu. Yeter'e, darp edilmesi nedeniyle 7 gün iş görmez raporu verildi.

Orhan Yeter, kavga sonrasında Boğaziçi Jandarma Komutanlığına giderek, kendisini darp ettiğini öne sürdüğü Belediye Başkanı Ömer Y ve oğlu Mehmet Y'den şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine belediye başkanı ile oğlu ifadeleri alındıktan sonra cumhuriyet savcılığına sevk edildi. Savcılık Ömer Y ve Mehmet Y'yi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Başkan Ömer Y'nin, ifadesinde, kavgaya kendisinin karışmadığını, sadece kavgayı aralamaya çalıştığını söylediği öğrenildi.

Darp edilen memur Orhan Yeter, ?Belediye Başkanı hakkında açılan bir soruşturmada diğer memurlar gibi ben de ifade verdim. Başkan ve oğlunun niçin böyle davrandıklarını anlayamadım? dedi.

Boğaziçi Belediye Başkanı Ömer Y, hakkında bir süre önce irtikap, zimmet ve görevi kötüye kullanmaktan dolayı İslahiye Kaymakamlığı tarafından soruşturma açıldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber