Erciyes Üniversitesi'de taahütlü kayıt iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2008 16:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Erciyes Üniversitesi'ne kayıt yaptıran öğrencilere, okul içinde başını kapatmayacağı ve dini sembol taşımayacağı yönünde taahhütname imzalatıldığı öne sürülürken, Üniversite bu uygulamaya son verdiğini açıkladı.

Mazlumder Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Taş, düzenlediği basın toplantısında, Erciyes Üniversitesi'ne kayıt yaptıran öğrencilere 5 günden beri taahhütname imzalatıldığını iddia ederek, "Kayıt yaptıran öğrencilere, 'Üniversitede kesinlikle başımı kapatmayacağım, sakal bırakmayacağım ve hiçbir dini sembol taşımayacağım' diye bir taahhütname imzalatıldı. Bu taahhütnameyi imzalamayan öğrencilerin ise kayıtları yapılmadı" dedi.

REKTÖR YARDIMCISI

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Hülagü ise konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu uygulamaya son verdiklerini bildirdi.

Hülagü, söz konusu uygulamanın önceki yıllarda da yapıldığını ancak öğrencilere böyle bir belge imzalattırmayı doğru bulmadıklarını belirterek, "Öğrencilerimiz, gençlerimiz kanunları ve yönetmelikleri biliyorlar. Böyle bir uygulamanın gereksiz olduğunu düşündüğümüz için bu uygulamaya son verdik" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber