Başbakan Erdoğan ile Doğan medya grubu restleşmesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN DOĞAN GRUBU'NUN SON DÖNEM iDDiALARININ GEREKÇESiNi ANLATTI

Başbakan Erdoğan: Doğan Grubu'nun şu ana kadar bütün kampanyalarının ardında yatan gerçek Hilton'dur. Hilton Oteli'nde istediği plan tadilatlarını yaptıramadığı için bu haberleri yaptırıyorlar

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan son günlerde bazı yayın organlarında hem kendi hem de partisi hakkında çıkan iddialarla ilgili dün Güngören'de adeta patladı. Almanya'daki Deniz Feneri Derneği davası ve Açe'ye gönderilen yardımlarla ilgili Doğan Grubu yayın organlarında yapılan haberlerin tetikçilik amaçlı yapıldığını anlatan Erdoğan, Aydın Doğan'ı isim vererek eleştirdi.

DOĞAN GRUBUİLE CHP EL ELE VERDİ

AK Parti Güngören İlçe Teşkilatı'nın 3. Olağan Kongresi'nde konuşan Başbakan Erdoğan, AK Parti hakkında Doğan Grubu'nun CHP ile birlikte karalama kampanyası yürüttüğünü belirterek ?Son zamanlarda AK Parti'yi yaralayamayanlar, AK Parti'yi geriletemeyenler AK Parti üzerinde yalan yanlış iftira kampanyalarıyla bir şeyler yapmanın gayreti içerisine girdiler' dedi. Erdogan şöyle devam etti:

AMA ARTIK YETTİ...

?ŞU ana kadar yapılan yayınları sessizlikle takip ettim. Ama artık yetti! Bunu görüldüğü gibi bir medya grubu yani açık söylüyorum Aydın Doğan Grubu üstlenmiş vaziyette. CHP'yle beraber bu kampanyayı sürdürüyor. Ben bunu bu kadar açık söyledikten sonra tabii diyecek ?Başbakan beni hedef gösterdi' veya ?Benim grubumu hedef gösterdi...' Sen AK Parti'yi hedef göstereceksin olacak, Başbakan partisine saldırı yapan bu gazeteyi gösterdiği zaman olmayacak; var mı öyle?'

HEM BARIŞ İSTEYECEKSİN...

PARTİLİLERİN ?Vur vur inlesin Aydın Doğan dinlesin' diye slogan atmaları üzerine Erdoğan, ?Duyacak kulağı varsa duyar. Ama duyacak kulağı yoksa nasıl duysun' dedi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: Bir taraftan bana iyi niyet elçileri göndereceksin, ?görüşelim' diyeceksin, ?barışalım' diyeceksin, ondan sonra da her türlü iftirayı gazetelerinde, televizyonlarında şahsıma, aileme, partime atacaksın. Kusura bakma...' dedi.

İSTEDİĞİNİ ALAMAYINCA...

ERDOĞAN şöyle konuştu: Ben şunu çok açık ve net söylüyorum; Şunu bil; Tayyip Erdoğan da bu alışılmış başbakanlardan biri değil. Onlar Aydın Doğan ile pazarlığa oturmuş olabilirler ama Tayyip Erdoğan'ı pazarlığa oturtamadığın için bu çılgınlıkları yapıyorsun ve şu ana kadar olan bütün kampanyaların arkasında olan gerçek bu. Açık söylüyorum, şimdi Hilton Oteli'nde istediği plan tadilatlarını bana ve belediye başkanıma yaptıramadığı için bu adımları atmaktadır. Bizzat bana ve belediye başkanıma bunu teklif etmiştir ve istediğini alamadığı için de bu kampanyaları sürdürmektedir.

Boynumuzun borcu

?BU ülkenin insanlarının yüzünü güldürmek, ocaklarını şenlendirmek bizim boynumuza borçtur'' diyen Başbakan Erdoğan ?6 yılda hem içeride, hem dışarıda önemli problemler yaşadık. Bugün beni en çok mutlu eden şey, milletimizin yaşadığımız zorluklar ne olursa olsun, Türkiye'ye olan, ülkemizin geleceğine olan inançlarını, umutlarını kaybetmiyor oluşudur' şeklinde konuştu.

Doğan Grubu'nun

Hilton'u satın almasının ardından tartışmalar da alevlenmişti. Arazinin imar durumunu değiştirerek 3 milyar dolar para kazanmak istediği öne sürülen Doğan'ın, elindeki yayın organlarını kullandığı iddia edilmişti.

Bana verilmiş para mı var?

BAŞBAKAN Erdoğan, bu kampanyada kendi adının Almanya'da Deniz Feneri Derneği ile alakalı şeylerin içerisine de konulduğunu anımsatarak ?Başbakan Tayyip Erdoğan olarak bana teslim edilmiş olan bir para mı var? Ben böyle bir para mı almışım? Ben Doğan Grubuna, Aydın Doğan'a sesleniyorum: Eğer bunu ispat edemezseniz, ahlaki değer noktasında nasibini alamamış birisiniz. Tayyip Erdoğan ne böyle bir para almıştır, ne de böyle bir paranın sahibi ile tanışmıştır. Asla... Tsunami ile alakalı Tayyip Erdoğan'ın eli paraya, akçeli işe karışmamıştır' dedi. Birilerini adını kullanarak orada bir şeyler yapmış olabileceklerini anlatan Erdoğan ?Ama sen nasıl olur da bizim adımızı, ismimizi kullanırsın? Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na nasıl olur da böyle bir çamur atmaya yeltenirsin. Kusura bakma Aydın Doğan, sen bu çamurları kabullenebilirsin ama biz kabullenemeyiz' diye konuştu.

3 milyar dolarlık istek

AYDIN Doğan, Emekli Sandığı'nın Hilton arazisini 2005'te Özelleştirme İdaresi ihalesi ile 255 milyon dolara aldı.

Ardından 63 dönümlük arazide 0.7 olan emsalin 2.7'ye çıkarılması için belediyeye başvurdu ve 43 bin metrekarelik inşaat alanını 240 bin metrekareye çıkaracak 3 milyar dolarlık rezidans projesi hazırlattı. Talebi reddedildi.

l Ancak, İstanbul II. No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, bölgeyi SİT alanı ilan etti, otel binasını da taşınmaz kültür varlığı olarak tescil etti. Kararla otel binasına ve araziye çivi bile çakılması imkansız hale geldi.

Gazeteleri nasıl tetikçi yaptığını da biliyoruz

BAŞBAKAN Erdoğan, başka şeyler de olduğunu ancak hepsini bugün bitirmek istemediğini ifade ederek ?Desteklediği gazeteleri hangi metotlarla destekliyor, onları da duyacaksınız ve ondan sonra o gazeteler nasıl kendisine tetikçilik yapıyor, onları da açıklayacağız. Bundan sonra artık saygılı götürelim, gizli götürelim yok, her şeyi açık ve net millete duyuracağız'' şeklinde konuştu.

?İddia sahibi ben değilim ana muhalefetin lideri'

Başbakan Erdoğan'ın suçlamalarına yazılı bir açıklamayla cevap veren Aydın Doğan, ?İddia sahibi ben değilim, Deniz Baykal' dedi

DOĞAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Güngören İlçe Kongresi'ndeki konuşmasını ?hayretle'' dinlediğini ifade ederek, Deniz Feneri ile ilgili haberleri gazeteden televizyonlardan izlediğini söyledi, ?Şahsıma karşı bu saldırıyı mantıkla, vicdanla, adalet duygusuyla izahı mümkün mü?'' dedi.

Doğan, Başbakan Erdoğan'ın kendisine yönelik sözlerine ilişkin yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Neymiş olay? İnsani yardım toplama amacıyla kurulmuş bir dernek, topladığı paraları birtakım şirketler aracılığıyla şahıslara vermiş. Bu olayı kim ortaya çıkarmış? Alman polisi ve makamları. Kim yargılıyor? Alman yargısı. Bizim gazetelerimiz, televizyonlarımız ne yapıyor? Mahkemenin safahatı hakkında bilgi veriyor. Başbakan kime kızıyor? Bu haberleri veren gazetelere ve televizyonlara. Hatta onlara da değil, direkt beni hedef alıp, bana kızıyor. Bunun mantığı var mı? İddia sahibi Alman yargısı. İddiayı Türkiye'de dile getiren ana muhalefet partisi başkanı. Yayınlayan NTV Televizyonu. Ben bunun neresindeyim? Kendi gazetelerime bakıyorum, hepsi Baykal'a atfen vermiş. Başbakan bize yükleniyor.

AHLAKIMIN HESABINI VERİRİM

BAŞBAKAN'IN Hilton meselesini dile getirmesini de eleştiren Doğan, ?İddia sahibi ben değilim ama Başbakan ?hesabını senden sorarım. İddia doğru çıkmazsa, seni ahlaksız ilan' ederim diyor. Ben bu yaşıma kadar ahlakımla ve şerefimle geldim. Ahlakım konusunda sicil amirim Başbakan değildir. Ahlakımın hesabını hem bu dünyada hem öteki dünyada alnımın akıyla veririm' diye konuştu. Doğan, açıklamasında ?baskı gördükleri'' iddiasına da yer verdi. ?Konuşmayı sadece hayretle değil, aynı zamanda Türkiye'de basın özgürlüğünün geleceği açısından da çok derin bir endişeyle dinledim'' ifadesini kullandı. AA

Doğan Grubu'nun kirli kampanyası

Almanya'daki Deniz Feneri davasında adı geçen Kanal 7 iddiaların mesnetsiz olduğunu iddia etti

ALMANYA'DA Deniz Feneri e.V. ile ilgili yolsuzluk iddialarında adı geçen Kanal 7 Televizyonu ?İtirafçı bir sanığın verdiği ifadelerden hareket ederek, şahıslarımız ve şirketlerimize yönelik, çok ağır, haksız ve mesnetsiz bir iftira kampanyası yürütülmektedir. Davada hiçbir şekilde adı geçmediği gibi ilgisi dahi olmayan kişi ve kuruluşlara da saldırılması, bu iftira kampanyasının başka amaç ve hedefleri vurmaya yönelik olduğunu ortaya koymaktadır' açıklaması yaptı.

HİÇBİR BAĞLANTI YOK

BAŞBAKANIN, İçişleri bakanının bu suçlamalarda var gibi gösterilmesinin bu art niyet ve hasmane tutumun kanıtı olduğu ifade edildi. ?Şahıslarımızın ve kurumlarımızın Kanal 7 camiasını mahcup edecek hiçbir kirli iş ve ilişkinin içinde olmadığı bilinmelidir. Bu saldırılar ülkemizde öteden beri gerginlik ve çatışma üzerinden istediklerini almaya alışmış Aydın Doğan ve grubunun kirli kampanyalarından biridir. Henüz devam eden ve çok yakında karara bağlanacak olan bir davanın sonucu beklenmeden, ortada hiçbir yargı kararı olmadan yapılan bu saldırı açık bir düşmanlıktır, bu saldırıları nefretle kınıyoruz' ifadesi kullanıldı.

KANITLASINLAR

DERNEĞİN eski başkanı Mehmet Gürhan'ın eşi Nurgül Gürhan da eşi hakkındaki iddiaların adressiz ve tarihsiz bir mektuba dayandığını söyledi. Gürhan ?Acımasız ve alçakça yapılan bu bildirimlerin gerçekliğini iddia eden kişilerin kamuoyu önünde, isim ve belgeleri ile ortaya çıkmalarını ve iddialarını kanıtlarla ispatlamalarını istiyorum' dedi.


Ajanslar...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber