Öğrenciler, okulların açıldığı ilk gün üstgeçit için eylem yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2008 11:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Küçükçekmece'de öğrenciler ve veliler, üst geçit için yol kapattı. Okullarına gidebilmek için yüzlerce aracın geçtiği yoldan karşı tarafa geçmek zorunda olan minik öğrenciler ve veliler, istedikleri üstgeçidin bir an önce yapılması için eylem yaptı. "Üst geçit istiyoruz" diye bağıran veliler ve öğrenciler, "Burada daha önce birçok kişi araç altında kalarak hayatını kaybetti. Bizlerde ölmek istemiyoruz." diye konuştu.

Atakent Mahallesi Güneşli İlköğretim Okulu öğrencileri ve velileri, 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılının ilk gününe eylemle girdi. Öğrenciler ve veliler, okula gitmek yerine okulun önünden geçen yolu trafiğe kapattı. Üniformalarını giyen öğrenciler, velileri ile birlikte Halkalı Caddesi'nde üst geçit için eylem yaptı. "Üst geçit istiyoruz" diye bağıran öğrenci ve velilere müdahale eden polis, yolu trafiğe açtı.

Eylemlerinin gerekçelerini anlatan velilerden Nuray Toprak, "Evlerimizin hemen karşındaki okula çocuklarımızla birlikte korku içinde gidiyoruz. Yol yapıldıktan sonra burada önceden bulunan ışık sistemi kaldırıldı. Bir yıldır üst geçidin yapılması için imza topladık, dilekçe verdik. Başvurmadığımız yer kalmadı. Sonunda üst geçit için karar çıktığını ancak acil olmadığı için öncelik verilmediğini öğrendik. Dakikada onlarca aracın geçtiği bu yolda çocuklarımız karşıya geçemiyor. Birçok tehlike atlatarak karşı tarafa geçirdiğimiz çocuklarımızla birlikte 1.5 kilometre yürümek zorunda kalıyoruz. Okul müdürü okulun yola bakan bahçe kapısını kapattığı için hemen okula giremiyoruz." şeklinde konuştu.

Sorunlarının bununla da sınırlı olmadığını aktaran veliler, karşı karşıya oldukları tehlikeleri kameralara gösterdi. Öğrencilerin kapalı kapıdan nasıl geçtiğini uygulamalı olarak anlatan veliler, "Biz bu yolu çocuklarımızla geçtikten sonra okula gidebilmek için 1,5 kilometre yürümek zorunda kaldık. Oysa ki üst geçit olsa yürüyeceğimiz mesafe 200 metre. Bu yolu yürürken de yine hızla ilerleyen otomobillerin içinden geçiyoruz. Okul müdürü diğer öğrencileri düşündüğü için haklı. Ancak bizim de yaşadığımız tehlike ortada." dedi.

Yaklaşık 100 kişilik eylem, öğrencilerin her gün geçtiği yol tekrar geçilerek okul önünde bitti. Veliler üst geçit isteklerinin bir an önce yerine getirilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber