VHKİ kadrosu bekleyen sağlık personeline müjde

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Eylül 2008 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar: Veri Hazırlama Kontrol İşletmenliği kadrosunda son aşamaya gelindi

Veri Hazırlama İşletmenliği Kadrosu bekleyen 11.270 sağlık çalışanının beklentisi gerçekleşmek üzere.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar 2 Eylül 2008 tarihinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile yaptığı görüşmede başta VHKİ kadrosu olmak üzere çeşitli konularda sağlık çalışanlarını memnun edecek çok önemli ilerlemeler kaydedildiğini söyledi.

Sağlık-Sen Başkanı Mahmut Kaçar yaptığı yazılı basın açıklamasında, Sağlık-Sen'in uzun süredir bakanlık nezdinde uğraş verdiği konuların teker teker çözüme doğru ilerlediğini belirterek, Veri Hazırlama Kontrol İşletmenliği kadrosu bekleyen 11.270 sağlık çalışanının Maliye'nin onayının ardından hedefine ulaşacaklarını kaydetti.

Bilgisayar Sertifikası olmayanlara çağrı

Veri Hazırlama Kontrol İşletmenliği kadrosuna geçiş için bilgisayar operatörlüğü sertifikasının şart olduğunu hatırlatan Sağlık-Sen Başkanı Kaçar, bilgisayar sertifikası olmayanlara bir an önce bilgisayar sertifikası almaları çağrısında bulundu. Kaçar, 11.270 memuru ilgilendiren VHKİ kadrosuna geçen memurların maaş-döner sermaye gelirlerinde artış ve 5. derecenin altına düşme imkanına sahip olmanın yanı sıra emekliliklerinde daha yüksek oranda maaş alma imkanına kavuşacaklarını kaydetti.

Tabipdışı personelin ek ödeme katsayısı tavanı yüzde 200'e çıkıyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile yaptığı görüşmede VHKİ kadrosu dışında da önemli gelişmeler yaşandığını anlatan Sağlık-Sen Başkanı, tabipdışı personelin ek ödeme katsayısının yüzde 150'den yüzde 200'e çıkarılması ve 1. Basamak Sağlık Kuruluşlarında kadro-unvan katsayısının artırılması için çalışma başlatılması, 4924 Sayılı Kanun ve 4/B kapsamında çalışan memurların becayiş, eş durumu nakli ve askerlik sonrası işe dönüşleri ile ilgili düzenlemelerin ivedilikle hayata geçirilmesi konusunda Sağlık Bakanının talimat verdiğini söyledi.

Hizmetliler için görevde yükselme sınavı açılacak

Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmetli kadrosuyla çalışıp fiilen memurların işlerini yürüten en az lise mezunu sağlık çalışanlarının memur kadrosuna geçirilmesi konusunda Sağlık-Sen'in uzun süredir yürüttüğü çalışmalarda da sonuca ilişkin önemli adımlar atıldığını dile getiren Sağlık-Sen Başkanı Mahmut Kaçar, bu kapsama giren çalışanların hali hazırda yaptıkları işe uygun unvan ve kadrolara sahip olmalarının en doğal hakları olduğunu belirterek, ?Sayın Bakanımız da bu konuda bizimle aynı kanaatte olduğunu belirtmiş ve gerekli çalışmanın başlatılması talimatını vermiştir? dedi. Sağlık Sen Başkanı Mahmut Kaçar, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın sağlık çalışanlarının sorunlarına yönelik son derece duyarlı bir tavır içinde olduğunu belirterek ?sağlık çalışanları adına kendisine teşekkür ediyoruz? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber