Okulun ilk günü kayıpolan liselinin cesedi 3 gün sonra bulundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2008 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas'ta eğitim öğretim yılının ilk gününde kaybolan 14 yaşındaki lise öğrencisinin, arkadaşlarıyla girdiği Kızılırmak'ta boğulduğu belirlendi. Olaydan korkan arkadaşlarının durumu gizlemesi nedeniyle, öğrencinin cesedi 3 gün sonra sudan çıkarıldı.

Alınan bilgiye göre, Huzur Mahallesi'nde yaşayan 4 çocuk sahibi Şeref ve Ayşe Küçük çifti, en küçük çocukları 14 yaşındaki Murat Küçük'ün eğitim öğretim yılının ilk gününde eve dönmemesi üzerine polise başvurdu.

Kılavuz Mahallesi'ndeki İMKB İlköğretim Okulu'ndan geçen dönem mezun olan ve bu yıl Milli Piyango Lisesi'ne kayıt yaptıran çocukları Murat'ı bulabilmek için fotoğrafının yer aldığı kayıp ilanı bastıran Küçük ailesi, tüm aramalara rağmen 3 gündür oğullarını bulamadı.

Murat Küçük'ü arama çalışmaları sürerken, polise Yeşilyurt Mahallesi'ndeki kum ocakları mevkisinde teneke içinde, bir çocuğa ait elbise bulunduğu ihbarı geldi.

Bunun üzerine Murat'ın babası Şeref Küçük ile ırmak kenarına giden ekipler, elbiselerin kayıp çocuğa ait olduğunu tespit etti.

Bölgeye sivil savunma, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Murat Küçük'ün birlikte ırmağa girdiği arkadaşlarını araştıran ekipler, bu çocuklardan B.E'ye ulaştı.

B.E, olay günü Murat Küçük ve 6 arkadaşıyla yüzmek için Kızılırmak'a geldiklerini, boş bir bidon yardımıyla yüzen Murat'ın suda bir anda kaybolduğunu, bir süre bekledikten sonra da ırmaktan çıktıklarını söyledi.

Korktukları için olayı gizlediklerini ifade eden B.E, arkadaşlarından bazılarının ise Murat'ın elbiselerini ırmak kenarındaki bir teneke kutuya sakladıklarını öne sürdü.

B.E'nin verdiği bilgiler doğrultusunda arama çalışması yapan Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, ırmakta arama yaptı. Murat'ın ağabeyi Yasin ile bazı arkadaşları da suya girerek, arama çalışmalarına katıldı.

Dalgıçlar, yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından Murat Küçük'ün cesedini sudan çıkardı.

-KÖPEĞİ IRMAK KENARINDAN AYRILMADI-

Bu arada, Murat'ın ?Kurt? adlı köpeğinin de arama çalışmaları sırasında ırmak kenarından ayrılmadığı gözlendi. Köpeğin olay günü Murat'ın yanında olduğunu belirten yakınları, köpeğin 3 gündür bölgede olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Murat'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü, Murat Küçük'ün ırmağa gittiği arkadaşlarının ifadelerine başvurulacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber