Ata Özer'den öğrenciye: İyiki seni okula almamışlar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2008 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Fatih'te bulunan Selçuk Meslek Lisesi öğrencisi bir grup, yeterli puanı almalarına rağmen bölümlerine yerleştirilmediklerini belirterek İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüdüler. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kadar yürüyen öğrenciler, slogan atarak ve açtıkları pankartlarla protesto eylemi yaptı. Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, öğrencilerin eylemine devam etmesi üzerine müdürlük kapısında öğrenci ve velilerin sorunlarını dinledi. Bir veli çocuğunun okula yerleşemediğini anlatırken slogan atmaya devam eden bir öğrenciye dönen Özer, "Seni iyi ki okula almamışlar" diyerek büyük bir gaf yaptı. Bu sözleriyle velilerden büyük tepki alan Ata Özer bunun üzerine veliye dönüp sen de çocuğunu yetiştirememişsin" dedi.

Daha sonra öğrenci velilerinden bir heyet, Özer'in makamına çıkarak sorunlarını anlattı. Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, velilerle yaptığı kısa görüşmenin ardından yaptığı açıklamada sorunu bilmediğini ve şimdi öğrendiğini belirterek, "Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü'nü telefonla aradım.

Sorunu en kısa zamanda halledecek.Gerekirse kendi odasını boşaltıp öğrencilere açmasını söyledim"dedi. Haberi aldıktan sonra sessiz bir şekilde dağılan grup, Fatih Selçuk Meslek Lisesi'ne geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Kırali ve okul yönetimi ise okulda bir toplantı yaparak durumu değerlendirdi. Toplantının ardından okul yönetimi, velilere öğrencilerin Perşembe sabahı okula gelmelerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber