Kamu-Sen maaş artışları için İLO'ya başvurdu

Haber Giriş : 10 Kasım 2004 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu-Sen hükümeti uzlaştırma kurulu kararlarını görüşmeden, 2005 yılı memur ücretlerini Bakanlar Kurulu tarafından açıkladığı nedeniyle Uluslararası

Çalışma Örgütü (İLO)'ya şikayet dilekçesi verdi. Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, "Hükümet kendine güvenilmesini istiyorsa, samimiyetini göstermek zorundadır" dedi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve Kamu-Sen'e sendikaya bağlı sendika temsilcileri şikayet dilekçesini ILO Türkiye direktörü Gülay Aslantepe'nin sekreteri Nüvit Gürcigil'e verdi. Şikayet dilekçesini verdikten sonra çıkışta basına açıklama yapan Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, siyasi iradenin uzlaştırma kurulu önerilerini bile değerlendirmeden 2005 yılı bütçesini Meclis'e gönderdiğini belirterek, "İLO'ya yaptığımız talep uzlaştırma kurulu kararlarının uygulanması ve İLO'nun sözleşmesine sahip çıkarak, hükümete baskı yapması yönündedir. Umarım siyasi irade geçen seneki gafletini yaşamaz ve uzlaştırma kurulu kararlarının uygulanması yönünde bir tavır sergiler. Hükümet kamuoyunun beklentisine cevap vermelidir" dedi.

Siyasi iradenin bu konudaki tavrının kamu çalışanlarının hakları konusundaki 'samimiyetini' ortaya koyacağını vurgulayan Akyıldız, "Siyasi irade bugüne kadar samimiyetini ortaya koyan bir güven elde edememiştir. Bunu temin etmek zorundadır. Hükümet kendine güvenilmesini istiyorsa, samimiyetini göstermek zorundadır. Aksi taktirde bu tavırlarıyla bizim güvenemediğimiz bir duruma sebebiyet verecektir" şeklinde konuştu.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber