Bakan Ergezen, yolsuzluk iddialarını cevapladı

Haber Giriş : 10 Kasım 2004 20:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, ''Bakanlığının tertemiz, pırıl pırıl olduğunu, yolsuzluk ve rüşvetin bulunmadığını'' belirterek, geçmiş dönemlerde yapılan ihalelerle ilgili olarak 146 trilyon liranın devletin kasasına girdiğini söyledi.

Parlamento'da basın toplantısı düzenleyen Ergezen, Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'ın dün akşam TBMM Genel Kurulu'nda kendisiyle ilgili soruşturma komisyonu raporu üzerinde konuşurken bakanlığına yönelik ileri sürdüğü iddialara yanıt verdi. Ergezen, savunma hakkının kutsal olduğunu, ancak Aydın'ın rapordaki tespitleri ve kendisine yönelik suçlamalara yanıt vermek yerine, panik havası içinde bakanlığını suçladığını ifade etti.

Aydın'ın, Gölcük deprem konutlarıyla ilgili iddiasına yanıt veren Ergezen, kendilerinden önceki hükümetin Gölcük'teki inşaata yüzde 252 keşif artışı verdiğini, oysa yasaya göre yüzde 30'un üstendeki keşif artışlarının temel, tünel, tabii afet gerektirdiğini söyledi. ''Bunların verdiği keşif artışı ne temelden ne tünelden kaynaklanıyor. İhale edildikten sonra afet de olmamış'' diyen Ergezen, göreve geldikten sonra ''ihalesiz ihalelerin üstüne gideceği'' açıklamasının ardından bu konuda şikayetlerin ardı arkasının kesilmediğini anlattı.

Müteahhitlerin kendisine gelip (yanlış olanları iptal edin ya da bize de keşif artışı verin) dediğini aktaran Ergezen, teknik heyetler oluşturarak bunları incelediklerini ve kanuna aykırı olanlardan henüz başlanmayanları iptal ettiklerini söyledi. Bunlardan birinin de Gölcük inşaatı olduğunu, yüzde 91 keşif artışını iptal ettiklerini belirten Ergezen, bunun karşılığının 12.8 trilyon lira olduğunu bildirdi.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber