Masa başında uzun süre oturmak damarlara zararlı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2008 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Uzmanlar, masa başı ve bilgisayar başında çalışanlarda, uzun süreli oturmalarda karıncalanma ve toplar damarlarda kanın pıhtılaşmasına sebep olduğu konusunda uyardı.

Bartın İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Nacaroğlu, masa ve bilgisayar başında çalışanlarda omurga sağlığının korunması için egzersiz yapılması gerektiğini açıkladı. Dr. Nacaroğlu, "Özellikle uzun süre masa başı çalışmalarda bireyler hareketsiz kalmaktadır. Uzun süreli hareketsiz ve sabit pozisyonda kalmak, kan dolaşımını olumsuz yönde etkileyeceğinden bel ve boyun kaslarında tutulma, uyuşma, karıncalanma hatta toplar damarlarda kan pıhtısına neden olabilmektedir. Bu olumsuz nedenleri ortadan kaldıran egzersiz, herhangi bir yan etki oluşturmadan kan dolaşımını artıran, ağrı ve fonksiyon bozukluklarını engelleyen en önemli anahtardır" dedi.

Dr. Osman Nacaroğlu, beden sağlığının korunması için yaşayın her alanında fiziksel aktivitenin önemli olduğunu, Sağlık Bakanlığı uzmanları tarafından önerilen masa başı gevşeme, düzgünlük ve germe egzersiz hareketlerinin yapılması gerektiği konusunda uyardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber