Kocaeli Büyüşehir Belediyesi 10 bin öğrenciye burs verecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2008 15:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 10 bin öğrenciye burs verecek. Ön başvurunun, internet üzerinden yapılacağı kayıtlarda, diğer yılların aksine, bu yıl yüksek lisans ve doktora yapanlar da burs alabilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin eylül ayı toplantılarında tartışılan öğrencilere verilecek eğitim bursu miktarı ve şartları belirlendi. Bu yıl toplam 10 bin öğrenciye verilecek eğitim bursu, geçen yıla oranla artmış durumda. Geçen yıl lisans öğrencisine verilen 60 YTL'lik burs miktarı 75 YTL oldu. Büyükşehir Meclisi'nde alınan yeni bir kararla yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilere de burs verilecek. Burstan Kocaeli'de ikamet edenler yararlanabilecek.

Meclis toplantısında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, arzularının öğrencilere daha fazla burs verebilmek olduğunu, ancak buna bütçenin izin vermediğini söyledi. 15 Eylül'de internet ortamında başlatılan burs başvurularının yapılacak değerlendirmenin ardından yine internet ortamından açıklanacağını kaydeden Karaosmanoğlu, kesin kayıtların ise 13 Ekim'den sonra başlayacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber