A&G'nin patronu: AKP çobanı aday gösterse bile kazanır

Haber Giriş : 15 Eylül 2008 20:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

A&G araştırma şirketinin yarın açıklanacak son kamuoyu yoklamasından çıkan sonuçlar, bazı kesimler için sürpriz olacak. Araştırmanın sonuçları ile ilgili olarak Taraf Gazetesi'nden Neşe Düzel'e değerlendirmelerde bulunan A&G'nin patronu Adil Gür, ilginç tespitler yaptı. 22 Temmuz seçimlerinde 'AK Parti yüzde 47 oy alır' diyerek en doğru tahmini yapan şirketin patronu Gür, "Türkiye'de muhafazakarlaşmanın arttığı şeklindeki yorumların" yanlış olduğunu şu örnekle açıklıyor: "Türkiye muhafazakarlaşmıyor. Aksine, modernleşiyor, batılılaşıyor. Muhafazakarlık sadece görünürde artıyor. Ilımlı İslam'a kayılıyor diye bir bardak suda fırtına koparılıyor. Oysa, Türkiye'de oruç tutanların, başını örtenlerin ve namaz kılanların oranı azalıyor. Gelir düzeyi arttıkça toplum esniyor."

ORUÇ TUTAN DA, BAŞINI ÖRTEN DE AZALDI

2003'te yapılan araştırmada başını örtenlerin oranının yüzde 63 olduğunu belirten Adil Gür, bu oranın 2008'de yüzde 60'a gerilediğini belirtiyor. Oruç konusunda da durumun farklı olmadığını belirten Gür, 1999'da düzenli oruç tutanların oranının yüzde 60 iken, bugün bu oranın yüzde 50'nin altına indiğini ifade ediyor.

Yaklaşan yerel seçimlerde AKP'nin kaybetmesinin mümkün görünmediğini belirten Gür, "Bir hafta sonra seçim olsa ve AKP, İstanbul ve Ankara'da dağdaki çobanı belediye başkanlığına aday gösterse gene yerel seçimleri kazanır" diyor.

'ERGENEKON'UN AVUKATIYIM' 2 PUAN KAZANDIRDI

"Eylül'de AKP'nin oyu yüzde 48.3'e, CHP'nin oyu yüzde 19.7'ye yükseldi. Bunda CHP'nin Ergenekon'daki tavrı etkili oldu" diyen A&G'nin patronu Adil Gür, CHP lideri Baykal'ın Ergenekon konusundaki tavrının CHP'ye 2 puan kazandırdığını, MHP'nin ise suskun kalması nedeniyle oy kaybettiğini belirtiyor.

TARAF

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber