Öğretmene dayak suçlaması

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Eylül 2008 19:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Oktay ÇAYIRLI/MİLAS (Muğla),

MUĞLA'nın Milas İlçesi'ne bağlı Bozalan Köyü İlköğretim Okulu öğrencisi olan oğlu 7 yaşındaki M.O.'nun, öğretmeni M.T. tarafından sınıftaki diğer öğrencilerle dövüştürüldüğü öne sürüldü. Oğluna öğretmeni tarafından daha sonra tokat da atıldığını öne süren annesi S.O.'nun şikayeti üzerine ortaya çıkan olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İddiaya göre, Bozalan Köyü İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni M.T., öğrencilerden M.O.'yu (7) sınıftaki diğer öğrencilerle kavga ettirdi. M.T., dayak yemesini beklediği M.O.'nun diğer öğrencileri dövmesi üzerine ellerini tuttu. Ancak, M.O., buna rağmen dayak yememek için direndi. Bunun üzerine sinirlenen M.T., M.O.'ya tokat attı. M.O., olayı annesi S.O. ve babası E.O.'ya anlattı. Bunun üzerine E.O., öğretmen M.T.'yle telefonda görüşerek, ?Bu yaptığınız hareket çok yanlış. Bir eğitimciye bu hareketler çok yakışmıyor. Gerekli makamlara, şikayette bulunacağız? dedi.

Öğretmenin uyarıları da dikkata almadığını önesüren anne S.O., soluğu Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde aldı. S.O., dilekçeyle başvurarak öğretmen M.T.'den şikayetçi oldu. S.O., dilekçesinde M.T.'nin görevinden alınması ya da çocuğunun okulunun değiştirilmesini istedi.

Öğretmen M.T. ise, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek, ?Öğrenciye tokat atmadım. Sevgi ile yapılan bir hareket. Her velilin memnuniyet ve şikayetlerini dile getirme hakkı vardır? dedi. Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmen M.T. hakkında soruşturma başlatılması için çalışmalara başlandığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber