Bu okulda, 2 öğrenciye bir derslik düşüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2008 20:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yeni eğitim öğretim yılında kapılarını ilk kez öğrencilere açan devlete ait ilköğretim okulu, Türkiye'de bir benzeri daha yaşanmayacak farkıyla öğrencilerini eğitiyor.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan okulda bir öğrenciye 2 derslik düşüyor.

Laboratuvar ve teknoloji sınıfları, ferahlık veren fiziki yapılanmasıyla özel okulları dahi kıskandıran 24 derslikli ilköğretim okulunda 2 öğrenciye bir derslik düşüyor.

Bu yıl ilk kez kapılarını öğrencilere açan okul, gerek fiziki yapısı, gerekse derslikteki öğrenci sayıları ile özel okulları dahi kıskandırıyor.

2008-2009 eğitim öğretim döneminde ilk kayıtlarını yapan Turgutlu TOKİ İlköğretim Okulu'na bu yıl 22 birinci sınıf öğrencisi kayıt yaptırırken, öğrenciler 11'erli olarak 2 sınıfta tek kişilik sırada eğitim görüyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü başkanlığında komisyon tarafından belirlenen bölgesinde diğer okullara giden öğrencilerin nakil yaptırdığı okulda tekli öğretimle başlarken; 2, 3, 4 ve 5.i sınıfta birer öğrenci, 6. sınıfta 11 öğrenci, 7. sınıfta 6 öğrenci ve 8. sınıfta 4 öğrenci eğitim görüyor. Bağımsız kapısı olan ana sınıfında ise 7 öğrenci var. Öğrenmen eksiği bulunmayan 24 derslikli TOKİ İlköğretim Okulu'nda, kolej havasını aratmayan resim, müzik, 2 adet fen ve teknoloji, 2 adet bilgisayar, 2 adet rehberlik laboratuarı, kitapları olmayan kütüphanesi, spor odaları, sığınak, özürlüler için rampa ve asansör var.

Geçen yıl OKS başarısında, toplama bir köy okulu olmasına rağmen Turgutlu'nun ilk 5 okulu arasında yer alan Çıkrıkçı Yaşar Kazimet Aybars İlköğretim Okulu'nun Müdürü Hasan Arıkanlı'nın kurucu müdür olarak başladı.

Okul müdürü okulda internet olmadığı için yeni kayıt, nakil ve diğer öğrenci işlemleri için evindeki interneti yapıyor; ödenek yetersizliğinden okulun doğuya bakan kısmından gelen güneş derslikteki öğrencileri ve bahçede koşturan öğrencileri rahatsız ediyor.

Okul eksiklerini tamamlamak için aile bütçesinden bin 500 YTL aktarmak mecburiyetinde kaldığını belirten Hasan Arıkanlı, giderlerin 750 YTL'sini ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan gelen para ile karşılayabildiğini ifade ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber