Ergenekon'da Hizbuttahrir bağlantısı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 20 Eylül 2008 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon'dan gözaltına alınan muvazzafların aralarında yaptıkları chat ve telefon görüşmeleri izlemeye takıldı. Gözaltına alınan 8 sivilin ise Hizb-ut Tahrir üyesi olduğu ileri sürülüyor

Ergenekon Soruşturması'nın sekizinci dalgasında gözaltına alınan 5 teğmen, 1 harbiyeli ile 13 sivilin sorgulamasına dün başlandı. Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin ve Hakkari'de gözaltına alınan teğmenlerin sorgulamasının bir askeri savcı ile iki rütbeli subay tarafından yapıldığı öğrenildi. Teğmenlere sorulan sorulardan bazıları Savcı Zekeriya Öz tarafından hazırlanıp İstanbul Merkez Komutanlığı yetkililerine iletildi.

MİLLİ ÇÖZÜM ÖRNEĞİ

Polis yetkilileri, sekizinci dalga operasyonda gözaltına alınan muvazzaf askerler ile sivil zanlıların Ergenekon Soruşturması kapsamında gözaltına alındığını ancak bu kişilerin değişik iddialarla suçlandığını belirtti. Yetkililer gözaltına alınan sivil zanlıların Ergenekon oluşumu tarafından kullanılmak istenen iki ayrı dinci örgüte üye oldukları iddiasıyla gözaltına alındığını belirtilirken aynı operasyonun bir süre önce Konya'da ?Milli Çözüm' grubuna karşı da yapıldığına da dikkat çekildi.

İNTERNETTEN GÖRÜŞME

Yetkililer askeri personelin ise bağlı bulundukları kuvvet komutanlıkları içinde örgütlenmeye çalıştıkları ve ordu içinde bu harekete destek için çalışmalar yaptıkları iddiasıyla sorgulandıklarını söylediler. Muvazzaf askerlerin ordu içerisinde deşifre olmasının ise kendi aralarında yaptıkları chat ile telefon konuşmalarından kaynaklandığı öğrenildi. Ancak askerlerin sorgularında Ergenekon oluşumu içinde yer aldıkları iddialarını reddettikleri belirtildi.

HİZB-UT TAHRİRCİLER DE VAR

Ergenekon Soruşturması'nda Ankara'da gözaltına alınan 8 kişinin terör örgütü Hizb-ut Tahrir üyesi oldukları ileri sürüldü. Aralarında Mersin Ülkü Ocakları eski başkanı Hamza D.'nin de bulunduğu zanlıların boyacı, özel güvenlik görevlisi, tezgahtar, garson gibi çeşitli meslek gruplarından oldukları belirtildi. Sorgulanmak üzere İstanbul'a gönderilen 8 zanlının kayıtlı bir eylemlerinin bulunmadığı ancak evlerinde örgütsel dökümanlar ele geçirildiği bildirildi. Hizb-ut Tahrir terör örgütü son yıllarda özellikle örgütsel bildiri dağıtma eylemleriyle dikkat çekiyordu.

Ufuk TÜRKYILMAZ/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber