Erdoğan: Ya bunlar hesap bilmiyor ya da matematik okumadılar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2008 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet tarafından dile getirilen "Seçimde Cumhuriyet altını vererek oy topladılar" eleştirilerine cevap verdi. 22 Temmuz seçimlerinde 16,5 milyon oy aldıklarını hatırlatan Erdoğan, "Bunlar bunun kaça tekabül ettiğini biliyor mu? Ya bunlar hesap bilmiyor ya da matematik okumadılar" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kağıthane ilçe kongresine katıldı. Kongreye Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Dengir Mir Mehmet Fırat, Egemen Bağış, milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrede konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, zamanı hizmete dönüştürmek sloganıyla hareket ettiklerini söyledi. İnsanların üzerindeki en büyük mükellefiyetin zamanın hakkını vermek olduğunu belirten Erdoğan, zamanı boşa harcayan kimsenin ne kendine ne topluma faydası olacağını aktardı. Erdoğan, "Bizim üzerimize düşen durmadan, duraksamadan hizmet üreterek ülkemizi kalkındırmak, milletimizin refah seviyesini yükseltmektir." şeklinde konuştu.

Siyasette erdemin, milletin hesaba çekmesinden önce kendi kendini hesaba çekmek olduğunu belirten Erdoğan, milletin siyasetçiyi hesaba çektiği yerlerin sandıklar olduğunu aktardı. "Her sandık kurulduğunda hesaba çekiliriz" diyen Erdoğan, "Ama siyasetçi eğer kendisini daha önceden sandığa gitmeden hesaba çekemiyorsa, çekmiyorsa o zaman geldiği gibi siyasette de mezar aynen sandıktır. Sandığa gömülür." ifadesini kullandı.

"HARİÇTEN OKUNAN GAZELLER BU GÜL BAHÇESİNİ HARAP EDEMEYECEK"

Hükümet olarak verdikleri sözleri tuttuklarını belirten Başbakan Erdoğan, "Şimdiye kadar ne aldatan olduk, ne aldanan olduk. Ne söz verdiysek tamamına yakınını gerçekleştirdik" dedi. "Hiçbir zaman yalan ve yanlışla halkımızı oyalamadık" diyen Erdoğan şunları söyledi: "Hayallerimiz büyüktü. Bu hayallerimizi gerçekleştirmenin gayreti içinde olduk. İyi yönetildiği taktirde bu ülkenin büyük potansiyelinin ortaya çıkacağı artık anlaşılmıştır. Gelinen noktadan geriye gidiş olmayacaktır. Türkiye hiçbir kazanımından vazgeçmeyecektir. Bir bataklıktan hamd olsun ülkemizi çıkarıyoruz. Çıkardık demiyorum çıkarıyoruz, karanlık tünelden ülkemizi çıkarıyoruz. Hala karamsarlık tohumları ekmek isteyenler, umutların yeşermesinden rahatsız olanlar var. Emin olun hariçten okunan gazeller bu gülistanı, gül bahçesini harap hale getiremeyecek."

Dün Beyaz Ay Derneği tarafından düzenlen düzenlenen iftar yemeğine katıldığını belirten Erdoğan, burada engelli vatandaşlarla bir araya geldiğini söyledi. İftar sonrasında konuştuğu tüm vatandaşların "Siz bize sahip çıktınız" diyerek teşekkür ettiğini söyleyen Erdoğan, devletin yaptığı yardımların önemine dikkat çekti. Engelli çocuğuna bakan her aileye ayda 430 YTL verdiklerini belirten Erdoğan,muhalefetin "Bunu oy almak için yapıyorlar" sözlerini eleştirdi. Erdoğan, "Yav kardeşim bu benim görevim. O özürlü kardeşimin anasına biz sahip çıkmazsak, o yavrusuna nasıl bakacak, bunu düşünüyor muyuz? İnsan olmanın gereğidir." şeklinde konuştu.

22 Temmuz seçimlerinin ardından muhalefet tarafından dile getirilen "Oy almak için Cumhuriyet altını dağıttılar" iddialarını de değerlendiren Erdoğan, muhalefeti eleştirdi. Sadece kendilerine oy verenleri hesapladıklarında 16 milyon 500 bin Cumhuriyet altını dağıtmaları gerektiğini belirten Erdoğan, iddiaya göre Cumhuriyet altını alıp oy vermeyenlerle birlikte bu rakamın 20-30 milyonu bulması gerektiğini ifade etti. Erdoğan, "Bunun kaça tekabül ettiğini biliyor musun? Yav bunlar hiç hesap bilmiyor mu? Matematik okumadılar mı?, toplama çıkarma yapmadılar mı? Ama biz ne diyoruz? 'Durmak yok. Yola devam." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber