8 daire karşılığı okula ismini verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2008 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da, hayırsever işadamının isminin, bağışlayacağı 8 daire karşılığında merkez Çukurova ilçesinde yaptırılan 28 derslikli ilköğretim okuluna verilmesi nedeniyle düzenlenen protokol törenle imzalandı.

Adana Valisi İlhan Atış, valilikte düzenlenen protokol törenindeki konuşmasında, hayırsever İsmail Hazar'ın isminin okulla birlikte ölümsüzleşeceğini söyledi.

Davranışın diğer işadamlarına örnek olacağına inandığını belirten Atış, ?Hazar'a bu cömert davranışından dolayı teşekkür ediyorum? dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ise bir süre önce hayata geçirdikleri ?okul isim hakkı satışı? ile ilgili ilk protokolü imzalamanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

İlerleyen günlerde isim hakkı satışlarının artacağına inandığını belirten Büyükfırat, ?Şimdiden çok sayıda başvuru alıyoruz. Uygulama derslik ihtiyacını önemli ölçüde giderecek? diye konuştu.

Hayırsever Hazar ise iş hayatının seyyar satıcılıkla başladığını belirterek, okula gidememenin burukluğunu her zaman yaşadığını bildirdi.

1960'da geldiği Adana'da emlakçılık yapmaya başladığını ifade eden Hazar, ?9 çocuğum var, hepsine birer daire verdim. Kalan tüm mal varlığım ise milli eğitime feda olsun. Bu ilk okulum olacak, ama hedefimde 5 tane daha yaptırmak var? dedi.

Ülkelerin gelişmesinde eğitimin çok önemli olduğuna vurgu yapan Hazar, tüm işadamlarını da eğitime destek olmaya çağırdı.

Konuşmaların ardından, isim hakkının satışı nedeniyle hazırlanan protokol Vali Atış, Büyükfırat ve Hazar tarafından imzalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber