Aydın Doğan'ın köpürdüğü açıklama...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2008 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayd ın Doğan'ın avukatı Şehnaz Yüzer tarafından yapılan açıklamada, "AKP Merkez Disiplin Kurulu üyesi Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş'ın (Doğan Medya'nın sahibi bir sabah evinden saat 06.00'da alınıp elleri kelepçeli olarak karakola götürülürse buna hiç şaşırmam) diyebilme cüret ve tehdidini göstermiştir. Bildiği bir şey varsa açıklamalıdır" denildi.

Yüzer, yaptığı yazılı açıklamada, "Başbakan Erdoğan'ın Aydın Doğan ve Doğan Grubu'nu hedef alan ve her biri anında cevaplandırılan ağır suçlama, hakaret ve asılsız iddialarından sonra bu kez de AKP'nin bazı yetkililerinin durumdan vazife çıkarma heves ve gayreti içine girdiklerini" savundu.

"Bu yeni rol dağılımının örneklerinden birinin AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ olduğunu" ifade eden Yüzer, Bozdağ'ın yeniden ısındırdığı "Pijama ile Başbakan karşılama iftirasının yalan olduğu saptanarak mahkum olduğunu, mahkemenin açık kararına rağmen Bozdağ'ın bu yalanı sürdürmesinin takdirinin Türk adaletine ait olduğunu" bildirdi.

Yüzer, Bozdağ hakkında yargı yoluna başvurulacağını kaydetti.

DIŞBANK, SATIN ALINDIKTAN 11 YIL SONRA SATILDI

"Dışbank'ın satın alınmasından bir ay sonra satıldığı" iddiasının da "gülünç ve tamamen uydurma olduğunu" ifade eden Yüzer, bankanın satın alındıktan tam 11 yıl sonra satıldığını belirtti.

Yüzer, "İş Bankası'nın baskı altında kalarak hareket ettiğ i" iddiasının da Türkiye'nin en köklü ve güzide bu kurumuna haksızlık ve saygısızlık olacağını ifade ederek, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:

"1994 yılında neredeyse batık durumdaki Dışbank'ın yüzde 65 hissesi 95 milyon dolara satın alınmıştır. Bu alım için İş Bankası'ndan tek kuruş kredi alınmamıştır. Banka 2005 yılında toplam 1 milyar 182 milyon dolar bedel üzerinden satılmış, Doğan Holding bu satıştan yüzde 65 hisse karşılığı 770 milyon dolar almıştır. Gerek alımda, gerek satış sırasında fiyatı belirleyen temel unsur konjonktürdür. Aynı dönemde satılan diğer bankalar daha fazla fiyattan alıcı bulmuştur."

KARASAL YAYIN HAKKI

Yüzer, CNN Türk'ün karasal yayın için frekans isteminin asıl muhatabının RTÜK değil, Rekabet Kurulu olduğunu, kurulun da bu izni "Haber kanalı olmak kaydı" ile esasen verdiğini belirterek, "Almanya'daki bir yolsuzluk davasında adı sıkça geçen RTÜK Başkanı ile ilgili haberlerin Doğan Grubu'na ait gazeteler ve televizyon kanallarında yayınlanmasını frekans talebi ile açıklamak izan ve vicdan sahibi kimseyi tatmin edemez. Almanya'da davası sonuçlanan ve Alman hakime 'Asıl suçlular Türkiye'de' dedirten Deniz Feneri e.V. davası ile Zahid Akman isimlerini bir araya getirenler Doğan medyası değil, bu ahlaksızlığı yapanlardır" iddiasında bulundu.

KEMALETTİN GÖKTAŞ'A ATFEDİLEN SÖZ

"AKP Merkez Disiplin Kurulu üyesi Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş'ın (Doğan Medya'nın sahibi bir sabah evinden saat 06.00'da alınıp elleri kelepçeli olarak karakola götürülürse buna hiç şaşırmam) diyebilme cüret ve tehdidini göstermiştir" diyen Yüzer, açıklamasında "Bildiği bir şey varsa açıklamalıdır. Şantaj yaparak korkutma ve sindirme metodu uyguluyorsa, bu hukuk devletinin cevaz vereceği bir yöntem değildir. Yok, Göktaş bunu kendi temennisi olarak dile getirmişse, o zaman Türkiye'nin bir diktatörlük rejimiyle idare edilmediğini kendisine hatırlatmak bizim görevimizdir" ifadesini kullandı.

Yüzer, açıklamasında şunları kaydetti:

"İktidardaki bir siyasi parti temsilcisinin Türkiye'nin en büyük basın gruplarından birinin patronunun kelepçelenmesi beklentisini dile getirmesi, demokrasiye gönülden inanan herkes için göz açıcı olmalıdır. Bu beklenti ile Saddam türü rejimlerin zihniyet iklimleri ve yöntemleri arasındaki şaşırtıcı benzerlik dikkat çekicidir. Burada kelepçelenmek istenen Türkiye'deki basın özgürlüğüdür.

Doğan grubuna ait gazetelerde Deniz Feneri e.V davasına fazla yer verilmesinden şikayetçi olan Göktaş'ın, kararı veren bağımsız Alman Mahkemesi'nden ibret dersi alma zamanı gelmiş ve çoktan geçmiştir. Tıpkı Almanya'da kutsal değerler adına aldatılmış insanlar gibi AKP mensubu vicdan sahibi partilileri aldatmaya matuf bu girişimler mutlaka mahkum olacaktır.

AKP yetkililerinin son günlerde sürdürdüğü bu haksız ve asıls ız suçlamalara sessiz kalınmayacak ve dokunulmazlık zırhlarına bakılmaksızın yarg ı önünde hakkımızı arama gayretlerimiz kararlılıkla sürdürülecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber