TOKİ'den ev alabilmek için 2 gündür bankanın önünde 24 saat nöbet tutuyorlar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2008 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da Toplu Konut İdaresi'nden (TOKİ) ev alabilmek için 15 civarında aile, 2 gündür bankanın önünde 24 saat nöbet tutuyor.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Başkanlığı'nca, Adana Seyhan Sarıhular Toplu Konut Uygulaması Alt Gelir Grubu kapsamında 11 adet konut; kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile açık satışa çıkarılınca Adanalılar 48 saattir bankanın önünde yatık kalkıyor.

Seyhan ilçesinde TOKİ tarafında alt gelir gurubu için yaptırılan 860 konuttan kalan 11'inin satışları 'Açık Satış' yöntemiyle ilk müracaat edenlere verileceğinin duyurulmasının ardından Adanalılar 24 saat bankanın önünden ayrılmıyor.

Kendi aralarında sıra listesi de oluşturan aileler, nöbetleşe sıra bekliyor. 2 gündür bankanın önünden ayrılmayan Hayati İpek, yıllardır ev hayaliyle yaşadıklarını belirterek, "Kura çekimine katıldık ancak ismimiz çıkmadı. 11 konutun açık satışla ilk gelenlere verileceğini duyduk. İki gündür burada sırada bekliyoruz. İnşallah bu sefer ev sahibi olacağım. Kimse aradan sıraya girmesin diye kendi aramızda sıra listesi oluşturduk. O yüzden burada yatıp burada kalkıyoruz." dedi.

Oğlunun adına müracaat edecek olan Hayati İpek de 48 saattir bankanın kapısının önünde bekliyor. Gece kendisi gündüz de eşinin beklediğini aktaran İpek, "Oğlum işsiz. Bir evi olsun istiyorum. Onun için burada günlerce bekliyoruz." diye konuştu.

Ablasıyla birlikte nöbetleşe banka önünde sıra bekleyen Fatma Sırkıntı ise 54 yaşında olduğunu ve ömrü boyunca kirada oturduğunu söylüyor. Kiraya verdiği paralarla 2-3 ev alabileceğini aktaran Sırkıntı, "TOKİ'nin kira öder gibi ev sahibi olma projesi imdadımıza yetişti. Daha önce müracaat etmiştim ancak kurada ismimiz çıkmadı. Böyle bir imkanın olduğunu duydum, iki gündür ablamla nöbetleşe gece günüz burada bekliyoruz. Yarın sabah kayıtlar alınacak ve bizimde nöbetimiz bitecek. İnşallah bir ev sahibi olurum." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber