?Avukatın yardımcısıyım' diyerek dolandırdı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Eylül 2008 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA'da arazi problemi olan 66 yaşındaki Sümbül Can'ın, kendisini avukatın yardımcısı olarak tanıtarak 3 bin 800 YTL'sini dolandıran ve vekalet alarak tüm mal varlığına el koymaya çalışan Azeri kadın ve sevgilisi gözaltına alındı.

Olay polise gelen bir ihbarla ortaya çıktı. Sümbül Can, Korkuteli İlçesi'nde ailesinden miras kalan arsanın yasal prosedürlerini gidermek için adli yardım almaya çalıştı. Can'ın bir süre önce komşusu olan 38 yaşındaki Mustafa Ediz, kız arkadaşının Azerbaycan'da Hukuk Fakültesi bitirdiğini ve burada bir avukatın bürosunda çalıştığını söyleyerek, yardım etme teklifinde bulundu. Sümbül Can ile buluşan Azerbaycan uyruklu 31 yaşındaki Samira Jafarova, Türkiye'de belgesi olmadığı için avukatlık yapamadığını, ancak Antalya Barosu avukatlarından A.Ç.'ye yardım ettiğini söyledi.

Avukatın ismine kaşe ve kartvizit bastıran Jafarova, tapu masrafları için Sümbül Can'dan önce 800 YTL aldı. Ardından bir sözleşme hazırlayan Jafarova, yapacakları işlemler için Can'dan 3 bin YTL alacaklı olduğunu gösteren ve avukat adına düzenlenen kaşe basılı belgeyi imzalattı.

Sümbül Can, bir yakınına Azeri bir avukatın kendisine yardım ettiğini söyleyince dolandırıcılık olayı ortaya çıktı. Jafarova'nın A.Ç. adlı avukatla hiçbir ilgisi olmadığını öğrenen yakını, Sümbül Can'ı polise götürdü. Şikayet üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri düzenledikleri operasyonla Samira Jafarova ve Mustafa Ediz'i yakalayarak gözaltına aldı.

Evlerinde yapılan aramada avukat adına çıkartılmış sahte kaşe, avukata ait onlarca kartvizit ve düzenlenen sözleşme bulundu. Samira Jafarova polisteki ifadesinde suçlamaları kabul ederek, Sümbül Can'dan vekaletname alarak arsasını alacaklarını kabul etti. İki zanlı sorgularının ardından adliyeye sevk edilirken, adı kullanılarak dolandırıcılık yapılan avukat A.Ç. sevgililerden şikayetçi oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber