Hastanedeki suçlu taşeron firma ve hemşire çıktı

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 30 Eylül 2008 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İzmir Tepecik Hastanesi'nde 13 bebeğin ölümüyle ilgili korkunç iddia! Bebeklere hastalıklı serumu taşeron bir hemşire verdi, skandal ortaya çıkınca da kovuldu.

İzmir'in Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 13 bebeğin ölümüne neden olan enfeksiyonla ilgili akıl almaz bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre bebeklerin ölümüne neden olan sıvı besinleri hastanenin kadrolu hemşireleri hazırlamadı. Serumları hazırlayan taşeron firmanın hemşiresi, enfeksiyon ortaya çıkınca apar topar kovuldu.

***

Tek suçlu hemşireymiş!

Bilim Kurulu raporunu tamamladı. İzmir'de bebeklerin ölümüne neden olan enfeksiyonun sıvı besinlerin şişelerinden bulaştığı belirlendi. Olayda ise bir tek kişinin 'ihmali' vardı. Taşeron firmanın hemşiresi....

İzmir'de 13 bebeğin ölümüne neden olan enfeksiyonu araştıran Bilim Kurulu ön raporu hazırladı. Enfeksiyonun, bebeklere damar yoluyla verilen sıvı besinlerin şişelerinden bulaştığı belirlendi. Skandalın bir başka boyutu daha ortaya çıktı. İddialara göre bebeklerin ölümüne neden olan sıvıları hastanenin hemşireleri hazırlamamış. Çoğu prematüre olan ve özenle bakılması gereken bebeklere verilen gıdaların taşeron bir firmanın hemşiresi tarafından hazırlandığı, olayın patlak vermesinin ardından bu hemşirenin görevine son verildiği saptandı.

Taşeron firmanın parmağı var

Hastanede görevli bir yetkili, "Bebeklerin mamasının hazırlandığı TPN odası firma tarafından yapıldı. Hastane ihaleye, 'TPN odasında bir hemşire görevlendirilecek' maddesi koydu. Bu odada firmanın görevlendirdiği bir hemşire çalışıyordu. Enfeksiyon ortaya çıkınca hemşire işten çıkartıldı" dedi. Bilimsel Kurul Üyesi Prof. Dr. Ramazan Öztürk, sıvılardan enfeksiyon geçtiğini söyleyerek, "Mamalarda rastlanmayan bakterinin serum şişelerine nasıl bulaştığını saptayamadık. Şişelerin çoğu atılmıştı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber