MEB'den okul öncesi eğitim yazılımı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2008 23:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü ile IBM Türk firması arasında okul öncesi çağdaki çocukların eğitimini desteklemek amacıyla hazırlanan ''Kidsmart Okul Öncesi Eğitim Programı'' ünitelerinin Ankara ve İstanbul'daki 25 okula kurulmasına ilişkin protokol imzalandı.

Ünitelerin kurulacağı okullardan biri olan Sincan'daki Hayriye Andiçen Anaokulu'nda protokol imza töreni düzenlendi.

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül, bu programla okul öncesi çağdaki çocuklar için önemli bir projenin başlatılacağını kaydetti. Okul öncesi eğitimin bedensel, duygusal ve zihinsel gelişime önemli katkı sağladığını, çocukları ilköğretime hazırladığını ifade eden Özgül, çocukların bu dönemde bilgi ve iletişim teknolojileriyle tanışmalarının da önemli olduğunu ifade etti. Özgül, IBM ile imzalanacak protokolün okul öncesi eğitime destek sağlayacağını belirtti.

Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Remzi İnanlı da 0-6 yaş arasının insan hayatında önemli olduğunu dile getirerek, bu dönemde verilecek eğitimin yaşamın sonraki dönemlerini etkileyeceğini anlattı.

Okul öncesinde okullaşma oranlarını artırmak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini kaydeden İnanlı, okullaşma oranları yüksek 30 ilin 6 yaş grubunda okul öncesi eğitimin zorunlu olmasına yönelik hazırlık yapmasının istendiğini ifade etti.

Çocukların erken yaşlardan itibaren teknolojiyle tanışmalarını sağlamayı amaçladıklarını söyleyen İnanlı, IBM Türk'ün okullara kuracağı ''Kidsmart Eğitim Programı'' ünitelerini bu açıdan faydalı bulduklarını kaydetti.

Ünitelerin, varoşlardaki okullara kurulmasının kararlaştırıldığını, bu çerçevede Ankara'da 12, İstanbul'da 13 okul tespit ettiklerini anlatan İnanlı, bu okullardaki öğretmenlerin de 2 günlük eğitimden geçirileceğini belirtti.

IBM Türk Genel Müdürü Eray Yüksek de Kidsmart Eğitim Programı ünitelerinin 1998 yılından itibaren Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 56 ülkede yaygınlaştırıldığını ifade etti. Programın, Türkçenin de aralarında bulunduğu 14 dilde sunulduğunu söyleyen Yüksek, bu ünitelerin sayısını 10 yılda bine yükseltmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Konuşmaların ardından Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü İnanlı ile IBM Türk Genel Müdürü Yüksek protokolü imzaladı.

Kidsmart Okul Öncesi Eğitim Programı üniteleri, ''okul öncesi çağdaki çocukların eğitimine destek vermek ve çocukların bilgi teknolojisiyle tanışmalarını sağlamak amacıyla hazırlanan, renkli mobilya ünitesi, gelişmiş teknoloji ürünü bilgisayar ve öğretmenlere yönelik müfredat kılavuzunu kapsayan eğitim yazılımından'' oluşuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber