Babalara da doğum izni verilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2008 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Komisyonu Teknik Destek ve Bilgi Değişim Ofisi (TAIEX) mekanizması çerçevesinde, AB Genel Sekreterliği ve Avrupa Komisyonu'nun işbirliğiyle düzenlenen 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Geliştirme' konulu seminer Midi Otel'de başladı.

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, 21. yüzyılda cinsiyet eşitliğinin insan haklarının vazgeçilmez unsuru haline geldiğini belirterek, herkes tarafından kabul edilmiş evrensel değerleri hedefleyen Türkiye'nin bu gelişmelerin dışında kalmasının düşünülemeyeceğini söyledi. Babacan, "Kadınların erkelerle eşit şekilde siyasi, sosyal, kültürel ve ekonomik hayata katılımını sağlayan tüm haklardan yararlanmaları bir zorunluluktur" diye konuştu. Babacan, Ulusal Program taslağında kadın-erkek eşitliğine ilişkin önemli düzenlemeler öngördükleri kaydederek, şöyle konuştu: "Ulusal Program taslağında ebeveyn izni oluşturulması ve doğum için verilen ücretsiz iznin anne ve baba arasında paylaşılmasına dair bir düzenleme öngörüyoruz."

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu kadın hakları konusundaki mücadelenin 19. yüzyıldan beri sürdüğünü, ancak 21. yüzyılda hâlâ kadın sorunlarının konuşulduğunu belirterek, bu konudaki gelişmelerin çok yavaş ilerlediğini kaydetti. AB Genel Sekreteri Oğuz Demiralp de kadın hakları konusunda yapılan bu ikinci TAIEX seminerinin Türkiye'de kadın haklarına verilen önemin göstergesi olduğunu ifade etti. Demiralp, kadın hakları konusunun AB'ye katılım sürecindeki en önemli kriterlerden biri olduğunu bildirdi. Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Marc Pierini de Türkiye ile AB'nin toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yüksek standartlar geliştirmeye çalıştığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber